Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Samen de kloof bevechten

Tekst Beeldredactie &
Beeld Friso Blankevoort

De acht rijkste mannen ter wereld zijn even vermogend als de 3,6 miljard armste mensen. Dat bleek uit een onderzoek van Oxfam Novib. Bill Gates is de rijkste met een vermogen van 75 miljard dollar en gezamenlijk bezitten de acht 426,2 miljard dollar. Een jaar geleden bezaten de 62 rijkste mensen even veel als de helft van de wereldbevolking. De nieuwe cijfers van Oxfam Novib geven een steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk weer. Oxfam Novib roept de rijken op om meer te doen dan alleen mooie beloftes, om zich in te zetten voor een eerlijke en menselijke economie.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Friso Blankevoort (a.k.a. Freshco) is een illustrator/designer die woont en werkt in Amsterdam. De skateboardcultuur heeft een grote invloed op zijn werk, dat ook beïnvloed wordt door de traditie van grafisch ontwerp in Nederland.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd