Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Landjepik op onbekend terrein

Tekst Beeldredactie &
Beeld Friso Blankevoort

Hoe installeer je een rechtssysteem in op 55 758 006 km afstand? Maggie Koerth-Baker ging voor de statistische nieuwssite FiveThirtyEight op zoek naar een antwoord op de vraag naar de juridische consequenties van het koloniseren van de ruimte. Haar conclusie: het ontsnappen aan de zwaartekracht van de aarde is peanuts vergeleken met het ontsnappen aan de internationale wetten die gelden op onze aardbol. Wanneer een Amerikaan, een Rus en twee Nigerianen naar Mars reizen, van wie is dan bijvoorbeeld welk stukje land? Hoe verdeel je grondstoffen op een eerlijke manier? En wat doe je wanneer de een de ander een kopje kleiner maakt? Een van de professoren waar Maggie Koerth-Baker mee in gesprek ging concludeert: “We moeten begrijpen dat de aarde verlaten de problemen van de mensheid niet zal oplossen. Wat onze problemen hier ook zijn - ze komen met ons mee.” 
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Friso Blankevoort (a.k.a. Freshco) is een illustrator/designer die woont en werkt in Amsterdam. De skateboardcultuur heeft een grote invloed op zijn werk, dat ook beïnvloed wordt door de traditie van grafisch ontwerp in Nederland.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd