Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Iraans-Amerikaanse spanningen

Nieuws in Beeld

Tekst Beeldredactie &
Beeld Rueben Millenaar

Automatische concepten 19
Een kleine dichtbundel van Theo Olthuis was de eerste aanraking met poëzie voor illustrator Rueben Millenaar. Elk gedicht in de bundel werd door een illustratie werd vergezeld. Speciaal voor de Poëzieweek laat Rueben zijn eigen illustratie bij het grimmige wereldnieuws gepaard gaan door Olthuis’ hoopvolle woorden:

Pril

Je wordt wakker,
enkel stilte.
Je kijkt om je heen,
de bekende dingen.
Een blik door het raam:
geen vuiltje aan de lucht.
Aan deze dag is nog niets stuk.
Nu heel voorzichtig opstaan.

- Theo Olthuis (Het geluid van vrede)

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rueben Millenaar is een illustrator die werkt in Groningen. Hij houdt zich het liefste bezig met maatschappelijke kwesties in beeld te krijgen. Vaker dan niet resulteert dat in het tekenen van naakte mensen.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd