Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

De snor van Dalí

Tekst Beeldredactie &
Beeld Friso Blankevoort

Kunstenaar Salvador Dalí rust sinds afgelopen vrijdag weer vredig in zijn tombe in Figueres. Vorig jaar juli werd het lichaam van Dalí, 28 jaar na zijn dood, daaruit opgegraven voor een vaderschapstest. Een waarzegster uit Girona, Abel Martinez, claimde dat haar moeder als huishoudster voor Dalí een affaire met hem zou hebben gehad. De DNA-test gaf aan dat zij niet de dochter van Dalí was. Opmerkelijk was wel dat bij het opgraven de iconische snor van Salvador Dalí intact bleek en nog steeds zijn karakteristieke vorm had.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Friso Blankevoort (a.k.a. Freshco) is een illustrator/designer die woont en werkt in Amsterdam. De skateboardcultuur heeft een grote invloed op zijn werk, dat ook beïnvloed wordt door de traditie van grafisch ontwerp in Nederland.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd