Illustratie: Mirte Slaats ik ben de vossevrouw met de bleke aster in mijn bek" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Berlijn bij nacht

Poëzie

Tekst IJssel de Kwartelaere


Illustratie: Mirte Slaats

dit zacht veren lichaam hijgt klopt koud van opwinding
alleen alleen eindelijk alleen
in mij staat een vrouw op
in mij woont de verwoestende mogelijkheid op onsterfelijkheid
dierlijk is ze vosachtig tenger en taai
met dit woord roep ik haar aan

ik sla mijn zwart gemaakte ogen op
mijn lichte snor glittert in de maan

ik ben de vossevrouw met de bleke aster in mijn bek
ik draaf schuin door de nacht op zoek naar een slanke eendenhals

ik ben dit dier met pelzige kracht
ik kom uit buik uit buik uit buik
de tijd heeft mij tot hier gebracht
ik strek mijn voorpoten laag bij de grond mijn kop

ik aai een gevederde eendenrug
en eet haar grijnzend op

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
IJssel de Kwartelaere
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd