Asset 14

Sanne Rispens (Amsterdam, 1983) zat ooit op de kunstacademie, maar het ontbreken van ruimtelijk inzicht bleek daar toch een grotere handicap dan ze dacht. Op de universiteit legde ze een voorkeur aan de dag voor het bestuderen van gewelddadige schilderijen van vrouwelijke kunstenaars uit de zeventiende eeuw, psychiatrische fotografie en bombastische architectuur. Ze is licht misantropisch ingesteld, woont samen met haar al even misantropisch ingestelde kat in een Jordanese kelderwoning, en werkt in een winkeltje waar ze de meest bizarre etalages inricht. Ze houdt van boeken over de Tweede Wereldoorlog en haar vrienden, en gaat er over het algemeen van uit dat de meeste dingen vanzelf wel goed komen.

 Bloed

Bloed

Sanne Rispens: "Was ik maar een Romeinse vrouw in de tijd van Plinius de Oudere, dan was mijn bloed verdomme heilig, en hoefde ik geen dot samengeperste watten in mijn doos te proppen om in een witte legging te gaan hardlopen." Lees meer

Steun de makers van de toekomst. Sluit je aan bij Hard//hoofd!

Hard//hoofd is een vrije ruimte voor nieuwe kunstenaars en schrijvers. Een niet-commercieel platform waar talent online en offline de ruimte krijgt om te experimenteren en zich te ontwikkelen. Wij zijn al meer dan twaalf jaar bewust gratis toegankelijk en advertentievrij. Onze kunstverzamelaars maken dit mogelijk. Sluit je vóór 1 januari aan en ontvang jaarlijks gesigneerde kunstwerken van veelbelovende kunstenaars én je eigen Hard//hoofd-tasje. Veel verzamelplezier!

Steun en verzamel