Op 2 december geven we een feest, met onder andere deze ghettotech afrobeat boogie." /> Op 2 december geven we een feest, met onder andere deze ghettotech afrobeat boogie." />
Asset 14

Skip & Die

Hard//hoofd organiseert op 2 december in Studio K in Amsterdam weer een feest. Ditmaal is het een benefietfeest in het kader van onze crowdfunding-campagne op Voordekunst (koop hier ook uw kaartje), waarmee we geld proberen in te zamelen om voort te bestaan en een nog hoger niveau als tijdschrift te bereiken. Het wordt een sfeervolle, goed gevulde avond, met sterke artiesten en vreemde randprogrammering. Zoals u dat van ons gewend bent. Op deze plek stellen we de programmering aan u voor. Te beginnen met Skip & Die, een vette band.

Huh? Skip & Die Wat?
"Skip & Die. Zo heten we."

Op welk nummer zijn jullie het meest trots?
"Oh shit, dit is een ‘van wie houd je het meest: je pappie, je mammie of je broodje pindakaas?'-vraag. ALLEMAAL, natuurlijk. We zitten momenteel opgesloten in de studio ons debuutalbum op te nemen, en het is een grote muzikale trip! Onmogelijk om nu te kiezen. Het album wordt een mix van alle nomadische invloeden die over de jaren in ons bloed en botten zijn komen te nestelen. In het nummer La Cumbia Dictadura (zie hieronder) hebben we het over zowel politieke, als sociale en ecologische entropie. Maar we houden vooral van een feestje."

Hoe werken jullie?
"Jori bouwt beats en melodieën op zijn duizend-en-één synths, Cata.Pirata creëert lyrische en beeldende collages en rapt de gouden mic vol, Gino slaat overal op en verleidt menig zieltje met zijn gitano gitaarspel."

Wat fascineert jullie?
"Het feest op de dunne lijn tussen leven en dood."

Wie zijn jullie helden?
"Dat zijn er natuurlijk ongelofelijk veel op verschillende vlakken. Wat wij zoeken in een held is een belichaming van visuele en orale representaties van geschiedenis, eindeloze fantasie, filosofische overtuiging, sociale waarden en politiek denken."

Wat is dat achter jullie? Daar in de hoek?
"Super Changó, vuur, donder en bliksem."

Wat verwachten jullie van 2 december en wat kunnen wij van jullie verwachten?
"Wij verwachten een horde huppelende heupen en brengen een ghettotech afrobeat boogie!"

Skip & Die staat op 2 december op het podium. Bestel je kaartje door middel van een donatie van minimaal 15 euro op Voordekunst.

Mail

Redactie

Hard//hoofd is gratis en
heeft geen advertenties

Steun Hard//hoofd

Ontvang persoonlijke brieven
van redacteuren

Inschrijven

Steun de makers van de toekomst

Hard//hoofd is een vrije ruimte voor nieuwe makers. Een niet-commercieel platform waar talent online en offline de ruimte krijgt om te experimenteren en zich te ontwikkelen. We zijn bewust gratis toegankelijk en advertentievrij. Wij geloven dat nieuwe makers vooral een scherpe en eigenzinnige stem kunnen ontwikkelen als zij niet worden verleid tot clickbait en sensatie: die vrijheid vormt de basis voor originele verbeelding en nieuwe verhalen.

Steun ons

 • Foto van Marte Hoogenboom
  Marte HoogenboomHoofdredacteur
 • Foto van Mark de Boorder
  Mark de BoorderUitgever
 • Foto van Kiki Bolwijn
  Kiki BolwijnChef Literair
 • Foto van Sander Veldhuizen
  Sander VeldhuizenUitgeefassistent
het laatste
Ons Eiland en wat we vonden op de kust 3

Ons Eiland en wat we vonden op de kust

In Ons eiland en wat we vonden op de kust (het afstudeerwerk van Liene Schipper) wordt je meegenomen naar een wereld die bijna lijkt op de onze, maar waar olifanthotels kunnen praten, eenzame koeien luid loeien en brandstichting soms de oplossing lijkt. Een zoektocht naar hoe we elkaar kunnen proberen te begrijpen, en wat je nou eigenlijk moet doen als je denkt dat je elkaar eindelijk begrepen hebt.  Lees meer

Waar ik een slaapkamer heb gehad

Waar ik een slaapkamer heb gehad

Malika Soudani verzamelt de herinneringen die ze nog heeft aan alle plekken waar ze een slaapkamer heeft gehad, vanaf haar geboorte tot aan het moment waarop ze haar afstudeerbundel schrijft. Hier lees je een fragment uit 'Waar ik een slaapkamer heb gehad'. Over een zusje met kanker, twee culturen onder één dak, bruin zijn in een witte familie en een gebroken gezin.  Lees meer

Vergeetweek mixtape

Een onvergetelijke mixtape

Traditiegetrouw sluiten we onze themaweek af met een mixtape, met nummers gekozen door onze redacteuren. Welke muziek doet ons vergeten of herinneren? Welke artiest maakte het beste nummer over vergeten en welk nummer waren we zelf geheel vergeten - en misschien was dat maar beter zo? Lees meer