Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: de wereld kleurt camel deze herfst. Let erop!" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Camel

TIP

Tekst Eva

Nee, niet de sigaretten of het dier met een bult meer of minder dan een dromedaris. Camel is een kleur en camel is deze herfst belangrijk. Dat heb ik gehoord van de mensen die verstand hebben van mode en wie ben ik om ze tegen te spreken. Nu kan je het misschien nog niet opmerken, want er lopen slechts een paar early adopters in camel rond. Maar binnenkort schaffen duizenden mensen een nieuw camel-kleurig kledingstuk aan. Als je geen zin hebt om mee te doen met de camel-herfst, vermaak je dan met de studie van de aanstormende camel-parade. Modes zijn namelijk fascinerende virussen.

Het virus wordt meestal geboren op een catwalk en verspreidt zich dan via de autoritaire claims van moderedacteuren. Hun self-fulfilling prophecies helpen het een behoorlijk eind verder, maar zoals de meeste virussen verspreiden modes zich door sociaal besmettelijk gedrag. Al helemaal bij stedelijke hipsters, wat misschien iets te maken heeft met de bevolkingsdichtheid aldaar. In de beginfase is een virus slechts subtiel aanwezig, maar dan is er ineens dag waarop iedereen een Arrafat-sjaal, Wayfarer of jaren tachtig-legging heeft.Vandaag telde ik nog maar twee camels in de binnenstad, maar over een maand zijn dat er, denk ik, twintig. Het virus heeft dan zijn tipping point bereikt: het omslagpunt, waarna de hoeveelheid camel-kleurigen ineens heel snel groeit (ook wel de plus-een-factor genoemd).

Tel elke dag de hoeveelheid camels en achteraf zul je de datum van het tipping point kunnen bepalen. Mail aan het einde van de herfst deze datum (en het betreffende verspreidingsgebied van het virus) naar eva@hardhoofd.com dan publiceren we de resultaten van dit onwetenschappelijke onderzoek.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Eva
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd