Beeld: Rosanne Groeneweg

ik wil niet liegen/ik wil een woord uitspreken dat je hoofd vasthoudt" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Wat blijft

Poëzie

Tekst IJssel de Kwartelaere


Beeld: Rosanne Groeneweg


-----
wat blijft bestaat zeker, maar we kunnen niet zeggen wat het is

ik wil niet liegen
ik wil iets zeggen dat je hoofd vasthoudt

ik wil hier zijn
tot de zon verdwijnt en de dichte eeuwige nacht komt

ik wil niet liegen
ik wil leven
ik wil dit volhouden
ik wil een woord uitspreken dat je hoofd vasthoudt

ik wil niet liegen
ik wil je heel laten

wat waar is

staat hier:

een lichaam buigt zich
naar een ander lichaam
een hoofd legt zich in spiegelbeeld
in de hals van een ander hoofd

als dieren

er wordt uitgeademd
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
IJssel de Kwartelaere
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd