Mees is terug om al je levensvragen te beantwoorden." /> Mees is terug om al je levensvragen te beantwoorden." />
Asset 14

Hersenloze seksslaaf

Het leven blijkt is nog altijd zwaar en bij vlagen onbegrijpelijk. Elke dag weer worstelt de mensheid met het bestaan en aan het eind van de dag lijken er alleen nog maar meer vragen bij gekomen te zijn. Gelukkig is Mees terug om in haar tweewekelijkse vragenrubriek de dilemma's van de moderne mens op te lossen. Heb jij ook een prangende kwestie? Leg het Mees voor en wie weet krijg je volgende keer antwoord: mail naar mees@hardhoofd.com of vul onderaan het anonieme formulier in. Altijd al een tête-à-tête met onze eigen ervaringsdeskundige gewild? Doneer dan 150 euro aan onze crowdfunding-actie op Voordekunst en krijg een uur durende privésessie met Mees. Groepen zijn natuurlijk ook welkom!

----

Hallo Mees,
Mijn huidige liefde is aan de stille kant. De positivo in mij zegt dat hij wel zijn liefde van de daken zou willen schreeuwen, maar dat hij dat niet kan. Het zal wel zijn jeugd zijn geweest. En we kunnen niet allemaal impulsief zijn, toch? Do still waters run deep or are we talking about that river in Egypt?

Liefs, C

L.S.,
Het is al een tijdje geleden dat je me deze vraag mailde, en misschien heb je zelf al een antwoord hebben gekregen van hem. Het zou eigenlijk ook mijn advies zijn: wanneer iemand niet zo vocaal is in het uiten van zijn gevoelens, geef hem dan even de tijd. Je kan dan namelijk logischerwijs alleen aan de stille tekenen merken wat hij voor je voelt. Wat je ook doet, probeer het niet uit hem te wrikken. Ik heb wel eens geprobeerd het overtollige ijs uit mijn vriezer te hakken met een mes, en het enige wat ik bereikte was een kapotgestoken koelelement en een zeiknatte vloer. "Met beleid" is dus het motto. Let wel op. Als hij zijn liefde ook niet op andere wijze uit en je relatie enkel bestaat uit rechtopzittend dvd'tjes kijken en steggelen over wat jullie gaan eten terwijl jullie alle twee naar een laptopscherm staren, vraag je dan af wat je in godsnaam met deze stomme doet.

----

Mees,
Wat vind jij nou van Adele? Is ze de bom of toch enkel een zangvogeltje met lichtelijk pathetische teksten? Ik kom er maar niet uit!

Gr, D.

L.S.,
De eerste keer dat ik van Adele hoorde was toen een vreemdeling me zei dat ik op haar leek. Ik zocht Adele op en realiseerde me twee dingen.

1.) Mensen maken werkelijk geen onderscheid tussen íedereen met een vol figuur. Niet alle negers, chinezen, en vrouwen met maat 44 lijken op elkaar, people!

2.) Adele mag dan waanzinnig populair zijn, ik vind het ongeëvenaarde jankmuziek. En ik kan het weten, want in het café onder mijn huis (ook wel mijn tweede huiskamer) draaien ze het tot in den treuren. Die uithalen, doe even normaal. En ik hou van arrenbie, dus ik kan het weten. Ondanks mijn dédain voor haar muziek wil ik overigens wel applaudisseren dat een dame die zo jong is het zo ver schopt. Recognize!

----

Lieve Mees,
Ik ben een roker en ik heb het idee dat jij dat ook bent. Nu ben ik de laatste tijd een beetje gaan twijfelen aan dat roken. Ik vind het uiteraard nog steeds briljant lekker, super cool en meer van dat soort dingen maar het schijnt ook schadelijk te zijn voor je gezondheid. Nu zegt Herman Brusselmans vaak dat je talent moet hebben voor roken en dat je er dan niet aan dood gaat. Ik wil dat graag geloven maar weet het niet meer zo zeker. Wat denk jij Mees?

Liefs, een roker

L.S.,
Ik ben inderdaad een roker. En wel eentje die volledig in het idee van romantiek is getrapt, waar de adverteerders je al decennia lang in willen doen geloven. Vanaf mijn tienerjaren rook ik Galouises, want als je Franse sigaretten rookt, ben je pas echt vrij. Dat de Fransen deze sigaretten beschouwen als houtsnippers in een papiertje doet niet af aan het imago wat ze in mijn hoofd hebben gecreëerd. Op de één of andere vreemde manier dringt het niet tot me door dat zelfs mijn eigen opa is overleden aan een tabaksgerelateerde ziekte. Fatalistisch handelen, ondanks dat je weet dat je er dood aan kan gaan, lijkt de mens eigen, maar het zou geen excuus moeten zijn. Toch heb ik vooralsnog (behalve een korte periode vlak voor mijn eindexamen) geen behoefte gehad om te stoppen. Wel overweeg ik over te stappen op Tigra’s. Nog stoerder!

----

Lieve Mees,
Ik begin te denken dat een bepaalde kledingstijl (pet, sneakers hiphop-achtig-enigzins-hip) verband heeft met de mate van schofterigheid in de man. Keer op keer krijg ik, na eerst uitvoerig verleid te zijn, te maken met megalomane egotrippers die bindingsangst hebben en vinden dat ik (op zich best aantrekkelijke vrouw) heel trots en dankbaar mag zijn dat zij hun wonderschone oog op mij hebben laten vallen en tijd met mij willen doorbrengen. Kostbare tijd, die ze ook bier drinkend, rokend, (minderjarige) guiten jagend en elkaar verheerlijkend komt mij als door goddelijke interventie ten deel waarin ik de titanen mag bedienen, masseren en prijzen, hopend dat iets van hun briljantheid op mij afgeeft. Welke vrouw wil nou niet horen dat er horden bevallige deernes in de rij staan voor de desbetreffende kindman, en dat juist zij de uitverkorene is!! Je zou er toch bijna je eerstgeborene voor offeren! Is er ergens een leuke man te vinden die er leuk uitziet? Of moet ik een ander type zoeken? Of zijn alle mannen gewoon verschrikkelijk stom?

X C

L.S.,
Laat dit excuus voor een man, die nog steeds denkt dat hij ‘swagger’ (ik zou echt blij zijn als ik dat woord NOOIT meer uit iemands strot zou hoeven horen) heeft als de kleur van zijn gympen terugkomt in zijn T-shirt, in hemelsnaam, lekker zijn tijd slijten met een minderjarige guit (chapeau voor je woordkeuze). Op een dag word je wakker en ben je misschien nog single, maar gelukkig en in ieder geval geen hersenloze seksslavin. Tenzij dat je ding is, uiteraard.

----

Beste Mees,
Hoe is het mogelijk dat op openbare wc’s van mannen altijd schaamhaar te vinden is. Dik, zwart, en op de bril. Zijn mannen zo gretig om hun pietzel eruit te hangen dat ze met te veel kracht hun broek naar beneden trekken met als gevolg dat ze hele bossen uitrukken? Of verliezen mannen meer haar dan vrouwen down-there? Of beginnen ze te kammen en een coiffure te creëren, 's nachts op een plee van een kroeg? Mees, wat doen ze daar, die dikke zwarte haren?

Liefs, N

L.S.,
Ten eerste denk ik dat mannen simpelweg vaker schaamhaar hebben dan vrouwen. Hoewel, tot mijn grote ontsteltenis, ook mannen zich nu beginnen te ontdoen van elke beharing. (Je moet natuurlijk helemaal lekker zelf weten wat je met je lijf doet, maar je piemel wordt echt niet groter als je minder haar hebt.) Enfin, schaamhaar op de plee: ik wil niet chargeren, maar ga het bij deze toch doen. Mannen zijn goorlappen. Ze zeiken de hele vloer onder (met als bonus hun eigen schoenen), ze hebben geen flauw benul wat de functie is van die veredelde afwasborstel in de hoek van het toilet, en god weet of ze hun handen ooit wassen na het pissen. Dus dat je schaamhaar tegenkomt wat inderhaast uit de boxer is gerukt, is nog maar het minste van je problemen. Niet dat de dames altijd even netjes zijn. Vrouwen kunnen namelijk niet doortrekken. Ik weet dat er velen zijn die doorgaans een halve toiletrol gebruiken, dus dat krijg je vast niet in één keer door het watercloset gespoeld, maar come on. Doe een beetje moeite, we hoeven niet naar een drijvend eiland Page te kijken.

----

[contact-form 2 "L.S."]

Mail

Ava Mees List

Hard//hoofd is gratis en
heeft geen advertenties

Steun Hard//hoofd

Ontvang persoonlijke brieven
van redacteuren

Inschrijven
test
het laatste
Tussen de randen van een aquarium

Tussen de randen van een aquarium

Wie ben je als je alles kunt zijn? In het fragmentarische afstudeerwerk van Ettie Edens veranderen mensen onder andere in een hoopje, een steen, een natuurkundedocent, water, iemand die limonade drinkt en een lantaarnpaal. Lees meer

Automatische concepten 71

We hebben een probleem met de derde helft

Een voetbalwedstrijd stopt officieel misschien op het veld, maar Marthe van Bronkhorst merkt in de trein dat het slinkse spel doorgaat. Lees meer

Mycelium

Mycelium

Wat als schimmelsporen zich met iedere adem dieper in je longen graven? Met ‘Mycelium’ won Olga Ponjee de juryprijs van Het Rode Oor 2023, de erotische schrijfwedstrijd van Vlaams-Nederlands huis deBuren. Lees meer

Bösendorfer 1

Bösendorfer

Bij Snelders blinkt de piano van het poetsen en de handen van de vijftigjarige eigenaar zijn door ouderdom stram geworden. Wat gebeurt er als een twintiger op bezoek komt om de Bösendorfer te bezichtigen? Met ‘Bösendorfer’ won Nick De Weerdt Het Rode Oor 2023, de erotische schrijfwedstrijd van Vlaams-Nederlands huis deBuren. Lees meer

Een villa voor het onbekende

Een villa voor het onbekende

Floris Tesink bezocht het FOMU, waar Grace Ndiritu door associatieve combinatie een expositie invulde. "Dit conflict tussen de fotografie en de ruimte brengt je op een plek die niet te begrijpen is, maar toch verslavend voelt voor degene die zich hieraan overgeeft." Lees meer

Zeker weten dat hij een super goede vader wordt

Zeker weten dat hij een supergoede vader wordt

Eva wil blij zijn voor haar vriend, die na een halfjaar weer van zich liet horen, maar merkt dat het haar moeite kost. Lees meer

In mijn droom besta ik uit pixels

In mijn droom besta ik uit pixels

Terra van Dorst keek maandenlang naar livestreams van pleinen en stranden. Dit vertaalde ze naar gedichten over een straat waarin ze haar ouders vindt, een man die haar een sjaal wil verkopen waar je in kan wonen en de zee. Het resultaat is de bundel 'in mijn droom besta ik uit pixels' waarmee ze deze zomer afstudeerde bij de opleiding Creative Writing aan ArtEZ. Lees meer

Ondraaglijk gewicht

Ondraaglijk gewicht

Een opmerking van een kennis activeert bij Aisha een stroom van onzekere gedachten. Waarom wordt ons zelfbeeld zo beïnvloed door externe standaarden? Lees meer

Hard//hoofd zoekt een nieuwe Chef Essay en Opinie

Hard//hoofd zoekt een nieuwe Chef Essay en Opinie!

Hard//hoofd zoekt vanaf 1 november een enthousiaste en assertieve kritische denker (x/v/m) die de redactie wil komen versterken als Chef Essay en Opinie! Lees meer

Pulpa

Pulpa

Ileen Rook schreef een afstudeernovelle over autoriteit, de supermarkt en een teveel aan tanden. Wie is Aline, waar komen al die tanden vandaan en hoe kan ze grip krijgen op een realiteit die steeds verder van haar verwijderd raakt? Lees meer

Wat dondert het of fossiele subsidies ‘echt subsidies zijn’?

Wat dondert het of fossiele subsidies ‘echte subsidies’ zijn?

‘De grootste catastrofe in de geschiedenis van de mensheid is niet het moment voor afleidingsmanoeuvres.’ Lees meer

Wegwerpliefde

Wegwerpliefde

Liefde overwint niet alles, en zeker niet het kapitalisme, merkt Marthe van Bronkhorst. Lees meer

Stuur je pitch in voor ‘Sorry’, het vierde Hard//hoofd Magazine! 1

Stuur je pitch in voor ‘Sorry’, het vierde Hard//hoofd Magazine!

We zijn weer op zoek naar nieuwe inzendingen van literaire virtuozen, opiniërende vedetten en visuele vagebonden. Stuur uiterlijk zondag 8 oktober een pitch naar magazine@hardhoofd.com onder vermelding van ‘Magazine 4: Sorry’. Lees meer

Zomercolumn: Tussen swipes en onverwachte ontmoetingen 7

Tussen swipes en onverwachte ontmoetingen

In een zinderende zomerhitte deelt Stefanie Gordin, in een reeks van vier columns, haar persoonlijke gedachten en ervaringen over liefde, identiteit en kwetsbaarheid. Dit is deel vier. Lees meer

Une Belle Histoire

Une Belle Histoire

Als Aisha haar moeder vertelt over haar vakantieplannen in Bretagne reageert ze nuchter. ‘Dan kun je gelijk wel tante Ans uitstrooien’. Lees meer

Zomercolumn: Tussen swipes en onverwachte ontmoetingen 6

Tussen swipes en onverwachte ontmoetingen

In een zinderende zomerhitte deelt Stefanie Gordin, in een reeks van vier columns, haar persoonlijke gedachten en ervaringen over liefde, identiteit en kwetsbaarheid. Dit is deel drie. Lees meer

Bibi Dumon Tak in Zomergasten

Bibi Dumon Tak was in veel opzichten een perfecte Zomergast

De vierde Zomergast van 2023 nam vanaf het eerste fragment de regie, maar schrijver Bibi Dumon Tak verloor haar kijker (en presentator) geen moment uit het oog. Marte Hoogenboom zag in haar de ideale Zomergast, die er niet op uit was briljant of eloquent over te komen. Lees meer

Zomercolumn: Tussen swipes en onverwachte ontmoetingen 3

Tussen swipes en onverwachte ontmoetingen

In een zinderende zomerhitte deelt Stefanie Gordin, in een reeks van vier columns, haar persoonlijke gedachten en ervaringen over liefde, identiteit en kwetsbaarheid. Dit is deel twee. Lees meer

Khadija Arib in Zomergasten

Kat-en-muisspel tussen Arib en Maassen in Zomergasten

Net als andere zomers bespreken we ook dit jaar de grootmoedige, strijdbare en soms stroeve gesprekken die in Zomergasten worden gevoerd. Marthe van Bronkhorst over het gesprek tussen zomergast Khadija Arib en Theo Maassen: Arib de machtige, tevreden kat, Maassen een nieuwsgierig muisje. Lees meer

Zomercolumn: Tussen swipes en onverwachte ontmoetingen

Tussen swipes en onverwachte ontmoetingen

In een zinderende zomerhitte deelt Stefanie Gordin, in een reeks van vier columns, haar persoonlijke gedachten en ervaringen over liefde, identiteit en kwetsbaarheid. Dit is deel een. Lees meer

Lees Hard//hoofd op papier! 

Hard//hoofd verschijnt vanaf nu twee keer per jaar op papier! Dankzij de hulp van onze lezers kunnen we voortaan twee keer per jaar verschijnen en daardoor nog vaker een podium bieden aan aanstormend talent. Schrijf je nu in voor slechts €2,50 per maand en ontvang in maart je eerste papieren tijdschrift. Veel leesplezier!

Word trouwe lezer