Mees is terug om al je levensvragen te beantwoorden." /> Mees is terug om al je levensvragen te beantwoorden." />
Asset 14

Hersenloze seksslaaf

Het leven blijkt is nog altijd zwaar en bij vlagen onbegrijpelijk. Elke dag weer worstelt de mensheid met het bestaan en aan het eind van de dag lijken er alleen nog maar meer vragen bij gekomen te zijn. Gelukkig is Mees terug om in haar tweewekelijkse vragenrubriek de dilemma's van de moderne mens op te lossen. Heb jij ook een prangende kwestie? Leg het Mees voor en wie weet krijg je volgende keer antwoord: mail naar mees@hardhoofd.com of vul onderaan het anonieme formulier in. Altijd al een tête-à-tête met onze eigen ervaringsdeskundige gewild? Doneer dan 150 euro aan onze crowdfunding-actie op Voordekunst en krijg een uur durende privésessie met Mees. Groepen zijn natuurlijk ook welkom!

----

Hallo Mees,
Mijn huidige liefde is aan de stille kant. De positivo in mij zegt dat hij wel zijn liefde van de daken zou willen schreeuwen, maar dat hij dat niet kan. Het zal wel zijn jeugd zijn geweest. En we kunnen niet allemaal impulsief zijn, toch? Do still waters run deep or are we talking about that river in Egypt?

Liefs, C

L.S.,
Het is al een tijdje geleden dat je me deze vraag mailde, en misschien heb je zelf al een antwoord hebben gekregen van hem. Het zou eigenlijk ook mijn advies zijn: wanneer iemand niet zo vocaal is in het uiten van zijn gevoelens, geef hem dan even de tijd. Je kan dan namelijk logischerwijs alleen aan de stille tekenen merken wat hij voor je voelt. Wat je ook doet, probeer het niet uit hem te wrikken. Ik heb wel eens geprobeerd het overtollige ijs uit mijn vriezer te hakken met een mes, en het enige wat ik bereikte was een kapotgestoken koelelement en een zeiknatte vloer. "Met beleid" is dus het motto. Let wel op. Als hij zijn liefde ook niet op andere wijze uit en je relatie enkel bestaat uit rechtopzittend dvd'tjes kijken en steggelen over wat jullie gaan eten terwijl jullie alle twee naar een laptopscherm staren, vraag je dan af wat je in godsnaam met deze stomme doet.

----

Mees,
Wat vind jij nou van Adele? Is ze de bom of toch enkel een zangvogeltje met lichtelijk pathetische teksten? Ik kom er maar niet uit!

Gr, D.

L.S.,
De eerste keer dat ik van Adele hoorde was toen een vreemdeling me zei dat ik op haar leek. Ik zocht Adele op en realiseerde me twee dingen.

1.) Mensen maken werkelijk geen onderscheid tussen íedereen met een vol figuur. Niet alle negers, chinezen, en vrouwen met maat 44 lijken op elkaar, people!

2.) Adele mag dan waanzinnig populair zijn, ik vind het ongeëvenaarde jankmuziek. En ik kan het weten, want in het café onder mijn huis (ook wel mijn tweede huiskamer) draaien ze het tot in den treuren. Die uithalen, doe even normaal. En ik hou van arrenbie, dus ik kan het weten. Ondanks mijn dédain voor haar muziek wil ik overigens wel applaudisseren dat een dame die zo jong is het zo ver schopt. Recognize!

----

Lieve Mees,
Ik ben een roker en ik heb het idee dat jij dat ook bent. Nu ben ik de laatste tijd een beetje gaan twijfelen aan dat roken. Ik vind het uiteraard nog steeds briljant lekker, super cool en meer van dat soort dingen maar het schijnt ook schadelijk te zijn voor je gezondheid. Nu zegt Herman Brusselmans vaak dat je talent moet hebben voor roken en dat je er dan niet aan dood gaat. Ik wil dat graag geloven maar weet het niet meer zo zeker. Wat denk jij Mees?

Liefs, een roker

L.S.,
Ik ben inderdaad een roker. En wel eentje die volledig in het idee van romantiek is getrapt, waar de adverteerders je al decennia lang in willen doen geloven. Vanaf mijn tienerjaren rook ik Galouises, want als je Franse sigaretten rookt, ben je pas echt vrij. Dat de Fransen deze sigaretten beschouwen als houtsnippers in een papiertje doet niet af aan het imago wat ze in mijn hoofd hebben gecreëerd. Op de één of andere vreemde manier dringt het niet tot me door dat zelfs mijn eigen opa is overleden aan een tabaksgerelateerde ziekte. Fatalistisch handelen, ondanks dat je weet dat je er dood aan kan gaan, lijkt de mens eigen, maar het zou geen excuus moeten zijn. Toch heb ik vooralsnog (behalve een korte periode vlak voor mijn eindexamen) geen behoefte gehad om te stoppen. Wel overweeg ik over te stappen op Tigra’s. Nog stoerder!

----

Lieve Mees,
Ik begin te denken dat een bepaalde kledingstijl (pet, sneakers hiphop-achtig-enigzins-hip) verband heeft met de mate van schofterigheid in de man. Keer op keer krijg ik, na eerst uitvoerig verleid te zijn, te maken met megalomane egotrippers die bindingsangst hebben en vinden dat ik (op zich best aantrekkelijke vrouw) heel trots en dankbaar mag zijn dat zij hun wonderschone oog op mij hebben laten vallen en tijd met mij willen doorbrengen. Kostbare tijd, die ze ook bier drinkend, rokend, (minderjarige) guiten jagend en elkaar verheerlijkend komt mij als door goddelijke interventie ten deel waarin ik de titanen mag bedienen, masseren en prijzen, hopend dat iets van hun briljantheid op mij afgeeft. Welke vrouw wil nou niet horen dat er horden bevallige deernes in de rij staan voor de desbetreffende kindman, en dat juist zij de uitverkorene is!! Je zou er toch bijna je eerstgeborene voor offeren! Is er ergens een leuke man te vinden die er leuk uitziet? Of moet ik een ander type zoeken? Of zijn alle mannen gewoon verschrikkelijk stom?

X C

L.S.,
Laat dit excuus voor een man, die nog steeds denkt dat hij ‘swagger’ (ik zou echt blij zijn als ik dat woord NOOIT meer uit iemands strot zou hoeven horen) heeft als de kleur van zijn gympen terugkomt in zijn T-shirt, in hemelsnaam, lekker zijn tijd slijten met een minderjarige guit (chapeau voor je woordkeuze). Op een dag word je wakker en ben je misschien nog single, maar gelukkig en in ieder geval geen hersenloze seksslavin. Tenzij dat je ding is, uiteraard.

----

Beste Mees,
Hoe is het mogelijk dat op openbare wc’s van mannen altijd schaamhaar te vinden is. Dik, zwart, en op de bril. Zijn mannen zo gretig om hun pietzel eruit te hangen dat ze met te veel kracht hun broek naar beneden trekken met als gevolg dat ze hele bossen uitrukken? Of verliezen mannen meer haar dan vrouwen down-there? Of beginnen ze te kammen en een coiffure te creëren, 's nachts op een plee van een kroeg? Mees, wat doen ze daar, die dikke zwarte haren?

Liefs, N

L.S.,
Ten eerste denk ik dat mannen simpelweg vaker schaamhaar hebben dan vrouwen. Hoewel, tot mijn grote ontsteltenis, ook mannen zich nu beginnen te ontdoen van elke beharing. (Je moet natuurlijk helemaal lekker zelf weten wat je met je lijf doet, maar je piemel wordt echt niet groter als je minder haar hebt.) Enfin, schaamhaar op de plee: ik wil niet chargeren, maar ga het bij deze toch doen. Mannen zijn goorlappen. Ze zeiken de hele vloer onder (met als bonus hun eigen schoenen), ze hebben geen flauw benul wat de functie is van die veredelde afwasborstel in de hoek van het toilet, en god weet of ze hun handen ooit wassen na het pissen. Dus dat je schaamhaar tegenkomt wat inderhaast uit de boxer is gerukt, is nog maar het minste van je problemen. Niet dat de dames altijd even netjes zijn. Vrouwen kunnen namelijk niet doortrekken. Ik weet dat er velen zijn die doorgaans een halve toiletrol gebruiken, dus dat krijg je vast niet in één keer door het watercloset gespoeld, maar come on. Doe een beetje moeite, we hoeven niet naar een drijvend eiland Page te kijken.

----

[contact-form 2 "L.S."]

Mail

Ava Mees List

Hard//hoofd is gratis en
heeft geen advertenties

Steun Hard//hoofd

Ontvang persoonlijke brieven
van redacteuren

Inschrijven

Steun de makers van de toekomst

Hard//hoofd is een vrije ruimte voor nieuwe makers. Een niet-commercieel platform waar talent online en offline de ruimte krijgt om te experimenteren en zich te ontwikkelen. We zijn bewust gratis toegankelijk en advertentievrij. Wij geloven dat nieuwe makers vooral een scherpe en eigenzinnige stem kunnen ontwikkelen als zij niet worden verleid tot clickbait en sensatie: die vrijheid vormt de basis voor originele verbeelding en nieuwe verhalen.

Steun ons

 • Foto van Marte Hoogenboom
  Marte HoogenboomHoofdredacteur
 • Foto van Mark de Boorder
  Mark de BoorderUitgever
 • Foto van Kiki Bolwijn
  Kiki BolwijnChef Literair
 • Foto van Sander Veldhuizen
  Sander VeldhuizenUitgeefassistent
het laatste
Zomergast Robert Vermeiren bleef aan de oppervlakte

Zomergast Robert Vermeiren bleef aan de oppervlakte

Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren – de derde Zomergast van 2021 – liet interviewer Janine Abbring en de kijker niet zomaar binnen. Gaandeweg de avond leek het plots of de kijker naar twee verschillende programma’s had gekeken, zag Tessa van Rooijen. Lees meer

Nieuws in beeld: In memoriam Dusty Hill

In memoriam Dusty Hill

Illustrator Anne Schillings brengt een postume ode aan de deze week overleden ZZ Top-bassist en -achtergrondzanger Dusty Hill. Lees meer

Ons Eiland en wat we vonden op de kust 3

Ons Eiland en wat we vonden op de kust

In Ons eiland en wat we vonden op de kust (het afstudeerwerk van Liene Schipper) wordt je meegenomen naar een wereld die bijna lijkt op de onze, maar waar olifanthotels kunnen praten, eenzame koeien luid loeien en brandstichting soms de oplossing lijkt. Een zoektocht naar hoe we elkaar kunnen proberen te begrijpen, en wat je nou eigenlijk moet doen als je denkt dat je elkaar eindelijk begrepen hebt.  Lees meer

De schrijver mag schrijven, de lezer mag lezen

De schrijver mag schrijven, de lezer mag lezen

Nee, er bestaat geen censuur in Nederland. Een witte auteur mag schrijven over mensen van kleur en een hetero schrijver over homoseksuele relaties. Maar of de lezer het ook wil lezen, dat is nog maar de vraag. Lees meer

Zomergast Roxane van Iperen was hard aan het werk

Zomergast Roxane van Iperen was hard aan het werk

De schrijver en jurist ging radicaal op zoek naar het grijze gebied. Lees meer

Nieuws in beeld: Jeff Bezos zet het ons betaald

Jeff Bezos zet het ons betaald

Na zijn korte bezoekje aan de rand van de ruimte, eerder deze week, bedankte oud-Amazon-baas Jeff Bezos de werknemers en klanten van zijn bedrijf. 'Want jullie hebben hiervoor betaald'. Een perverse grap, vonden critici. Lees meer

Stormvogel & Gelegenheidshaiku

Stormvogel & Gelegenheidshaiku

''Het is een dag waarop je stevig in je schoenen moet staan.''
Lees een fragment uit het afstudeerwerk Stormvogel & Gelegenheidshaiku van Suzanne Reedijk: een tweeledige novelle over de zee, het leven dat soms vastloopt, en een reuzenkind dat in een veld verschijnt, en dat ook weer verdwijnt. Lees meer

Tendresse / Nederzettingen

Tendresse / Nederzettingen

Met zijn 'overrompelende, rijke poëzie' won dichter Erwin Hurenkamp dit jaar Editio's Debutantenschrijfwedstrijd. De jury roemde zijn poëzie, die vertrouwde thema's wonderlijk uitwerkt. Lees meer

Zomergast Floris Alkemade wilde boven alles de goede vrede bewaren

Zomergast Floris Alkemade wilde boven alles de goede vrede bewaren

Floris Alkemade trapte het nieuwe seizoen Zomergasten af. Tot al te boude uitspraken liet de Rijksbouwmeester zich niet verleiden. Lees meer

Wat een week

Wat een week

Zie het nieuws maar eens in beeld te brengen in een week waarin drama zich op drama stapelde. Illustrator Rueben Millenaar liet zich niet uit het veld slaan: hij maakte maar liefst 6 illustraties. Een rampweek in beeld. Lees meer

Waar ik een slaapkamer heb gehad

Waar ik een slaapkamer heb gehad

Malika Soudani verzamelt de herinneringen die ze nog heeft aan alle plekken waar ze een slaapkamer heeft gehad, vanaf haar geboorte tot aan het moment waarop ze haar afstudeerbundel schrijft. Hier lees je een fragment uit 'Waar ik een slaapkamer heb gehad'. Over een zusje met kanker, twee culturen onder één dak, bruin zijn in een witte familie en een gebroken gezin.  Lees meer

Vergeetweek mixtape

Een onvergetelijke mixtape

Traditiegetrouw sluiten we onze themaweek af met een mixtape, met nummers gekozen door onze redacteuren. Welke muziek doet ons vergeten of herinneren? Welke artiest maakte het beste nummer over vergeten en welk nummer waren we zelf geheel vergeten - en misschien was dat maar beter zo? Lees meer

Nieuws in beeld: En nu met z'n allen

En nu met z'n allen

Sinds vorige week zondag schrijven 155 democratisch verkozen volksvertegenwoordigers een nieuwe grondwet voor Chili. Ze hebben negen maanden de tijd om een grondwet te schrijven waarin iederéén wordt gerepresenteerd. Lees meer

Wat ik mezelf beloof

Wat ik mezelf beloof

Een poging om alles te vergeten, om je af te sluiten voor je herinneringen, is op voorhand gedoemd om te mislukken. Een kort verhaal over de (on)mogelijkheid om schoon schip te maken. Lees meer

 Weet je nog, de nacht?

Weet je nog, de nacht?

Het ‘vergeten’ nachtleven krabbelt terug, en onze eigen lichamen blijken zich als gisteren te herinneren hoe ze van hun eigen bewegingen kunnen genieten. Lees meer

Het Juttersmuseum, de plek van alles wat je vergeten bent

Het Juttersmuseum, de plek van alles wat je vergeten bent

Marthe van Bronkhorst leidt haar lezer rond tussen de verloren schoenen en vergeten herinneringen in het Juttersmuseum. We stuiten op drie vergeten gedichten. Lees meer

Kunnen we de wandaden van een kunstenaar vergeten?

Kunnen we de wandaden van een kunstenaar vergeten?

Critici en liefhebbers zitten in hun maag met de wandaden van hun culturele helden. Moeten ze worden vergeven of ‘gecanceld’? Stefanie is vooral blij met de democratisering van de kunstwereld. Lees meer

Vergeet de lelijke kanten van dementie niet

Vivian Mac Gillavry begon op haar 19de haar vader te verliezen aan dementie. Ze schrikt van hoe mediamakers met dementie omgaan: het is goed om te laten zien hoe ermee valt te leven, maar wat als we zóveel focus leggen op de kwaliteit van leven, dat we vergeten te praten over hoe moeilijk dementie kan zijn? Lees meer

Kat, boom

Kat, boom

Een meisje klimt in een boom tijdens verstoppertje en wordt door de andere kinderen vergeten. Lees meer

De Ander (Vergeten)

De Ander (Vergeten)

Annelies van Wijk vraagt zichzelf nog voor ze is opgestaan om naar de ander te kijken. Dit gaat over zitten in een tweepersoonsbed,
Eenzaamheid die in alleen zijn verandert en een vijver in het matras met een eendenmoeder erin. Lees meer