Asset 14

Jochum Veenstra (hij/hem, 1991) is sinds december 2022 hoofdredacteur van Hard//hoofd. Daarvoor was hij tien jaar mede-artistiek leider van en acteur bij het zelf opgerichte De Theatertroep. Helaas moest hij daarmee stoppen vanwege een chronische ziekte.

Veenstra heeft vele identiteiten: hij publiceerde in tijdschriften, mocht veel onderwijs volgen (acteursopleiding en studies filosofie en Nederlands), ontving kunstsubsidies, heeft chronische pijn, is queer, heeft een eigen appartementje met zijn vriendin en kat en is bovenal strijdbaar; in kunst en literatuur is zoveel te ontdekken.

Vanuit de liefde om anderen zich vrij te laten voelen en hen de ruimte te geven om kwetsbaar te zijn, geeft hij leiding aan Hard//hoofd. Het vervelendste vindt hij dat hij gatekeeper moet zijn – in zijn rol is dat helaas noodzakelijk.

Hard//hoofd zoekt vóór 28 juli 2.000 trouwe lezers!

Hard//hoofd verschijnt weer op papier! In ‘Lief kutland’ klinken de begintonen van waaruit vrije utopieën werkelijkheid worden, of waarmee we ongelimiteerd verdriet en woede botvieren op alles wat er misgaat. Fantaseer je met ons mee? Schrijf je vóór 28 juli in voor slechts €2,50 per maand en ontvang ‘Lief kutland’ in september in de brievenbus, inclusief drie Lief kutland-stickers. Veel lees- en plakplezier!

Word trouwe lezer