Asset 14

Jochum Veenstra (hij/hem, 1991) is sinds december 2022 hoofdredacteur van Hard//hoofd. Daarvoor was hij tien jaar mede-artistiek leider van en acteur bij het zelf opgerichte De Theatertroep. Helaas moest hij daarmee stoppen vanwege een chronische ziekte.

Veenstra heeft vele identiteiten: hij publiceerde in tijdschriften, mocht veel onderwijs volgen (acteursopleiding en studies filosofie en Nederlands), ontving kunstsubsidies, heeft chronische pijn, is queer, heeft een eigen appartementje met zijn vriendin en kat en is bovenal strijdbaar; in kunst en literatuur is zoveel te ontdekken.

Vanuit de liefde om anderen zich vrij te laten voelen en hen de ruimte te geven om kwetsbaar te zijn, geeft hij leiding aan Hard//hoofd. Het vervelendste vindt hij dat hij gatekeeper moet zijn – in zijn rol is dat helaas noodzakelijk.

Word trouwe lezer van Hard//hoofd op papier!

Hard//hoofd verschijnt vanaf nu twee keer per jaar op papier! Dankzij de hulp van onze lezers kunnen we nog vaker een podium bieden aan aanstormend talent. Meld je aan als abonnee voor slechts €2,50 per maand en ontvang ons papieren magazine twee keer per jaar in de bus. Veel leesplezier!

Word trouwe lezer