Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

"A Bigger Splash"

Zomerserie

Tekst Mirte

De zon brandt op je blote rug en vanaf de duikplak spring je met je knieën tegen je borst en je armen om je benen als een klein bommetje in het koele water, om daar een zo groot mogelijke plons teweeg te brengen. Een grote plons die met een fijn penseel in twee weken is geschilderd en zijn vluchtigheid toont door na niet meer dan een paar seconden op te lossen in het slechts licht rimpelende watervlak. Je stapt uit het zwembad, op weg naar de duikplank om je sprong je te herhalen. Die zal niet meer hetzelfde zijn, nooit meer hetzelfde zijn. Ook de video, de foto, het verhaal en de gedachte: ze representeren diezelfde duik, diezelfde dag en toch presenteren ze alle iets afwijkends, iets unieks.David Hockneys icoon uit de hedendaagse schilderkunst door de vera(n)derlijke ogen van Google Images.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Mirte
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd