Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Homo-keurslijf

Hard//talk

Tekst Tirza de Fockert

De wereld staat in brand en dat mag niet onbeschreven blijven. Hard//talk is de seismograaf die de trillingen van de tand des tijds registreert. Wat houdt ons bezig? Wat bespreken we bij de koffieautomaat en waarvan liggen we wakker? Tirza bespreekt Jodie Fosters coming out.Terwijl in Parijs honderdduizenden conservatievelingen demonstreerden tegen liefhebbende homo's, verraste Jodie Foster zondag tijdens de Golden Globes met een voor de notoir gesloten actrice uiterst persoonlijke speech. Daarin zei ze hardop wat de meeste mensen eigenlijk al jaren wisten. Ze is single. En ja, ze valt op vrouwen.
Een van de bekendste actrices uit Hollywood die de wereld vertelt dat ze op vrouwen valt, die voor een miljoenenpubliek uitgebreid de spotlights richt op haar 'modern family': haar twee blakende zonen en haar "ex-partner in love but righteous soul sister in life" met wie ze ze opvoedt. En daarmee en passant de wereld laat zien dat een lesbisch gezin niet het einde van de beschaving betekent, maar net zo liefdevol en complex kan zijn als elke andere familie.
Een glorieus moment voor de internationale homo-wereld, die haar al jaren uit de kast probeert te krijgen. Zou je denken.
Maar wie de afgelopen dagen jubelverhalen van homo-activisten had verwacht, kwam er bedrogen uit. In de stortvloed aan artikelen die momenteel het internet overspoelt, overheerst verwarring, irritatie en soms zelfs pure woede.
Waarom?
Omdat ze niet twintig jaar geleden al openlijk zei: "Ik val op vrouwen." Omdat ze een privéleven wil hebben en vindt dat met wie ze het bed deelt de rest van de wereld geen donder aangaat. 
Omdat ze weigert zich in het keurslijf van lesbisch rolmodel te laten persen en zoals alle homo's meer is dan haar seksualiteit.
Omdat je het voor sommige mensen nooit goed doet.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Tirza de Fockert
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd