Asset 14

Moniek van de Pas

Moniek van de Pas maakt uiteenlopend werk; van illustraties tot aan ruimtelijk werk. Met een fascinatie voor overziende details en hun samensmelting met het moment, kadert ze deze in. Hierin geeft ze zoekend vorm aan waar het aan vorm ontbreekt. Dit uit zich in intieme beeldende verhalen doordrenkt in herinneringen aan wat is geweest en verweeft ze thema’s als impermanentie, causaliteit en het zijn.

Nooit meer vliegen

Nooit meer vliegen

‘Het is een gedoe om je van de dode vogels te ontdoen. Je weet ook niet goed hoe dat moet, lichamen bergen.’ In dit verhaal van Esther de Soomer vliegen de vogels moedwillig tegen je raam, scroll je door artikelen over te vroeg bottende bomen en komt je buurvrouw langs met haar kat die gek wordt van je roofvogelgeluiden. Lees meer

Hard//hoofd zoekt vóór 28 juli 2.000 trouwe lezers!

Hard//hoofd verschijnt weer op papier! In ‘Lief kutland’ klinken de begintonen van waaruit vrije utopieën werkelijkheid worden, of waarmee we ongelimiteerd verdriet en woede botvieren op alles wat er misgaat. Fantaseer je met ons mee? Schrijf je vóór 28 juli in voor slechts €2,50 per maand en ontvang ‘Lief kutland’ in september in de brievenbus. Veel leesplezier!

Word trouwe lezer