Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Will BadGuy

TIP

Tekst Stéphanie Heeren

Het wordt weleens gezegd, zo op het internet: het leven zou mooier zijn met een voice-over, en dan het liefst ingesproken door Morgan Freeman. Een zoetgevooisde stem die jouw alledaagse beslommeringen net iets gewichtiger doet klinken. Het zal ook jou wel eens gebeurd zijn dat je in je hoofd de perfecte Facebookstatus had bedacht over je mega interessante bezoek aan de supermarkt/UB/dierenarts, maar dat die eenmaal online toch niet helemaal tot zijn recht kwam. 0 likes, au.


Voor jou, en al die anderen die nu leugenachtig hun hoofd schudden van ‘Nee dat gebeurt mij nooit’ heb ik deze grandioze (al zeg ik het zelf) tip: Will BadGuy. Deze man weet met zijn geile stemgeluid van elke flirt met de kassajongen een wilde romance te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewilde tekst aan te leveren bij de zogenoemde Text to speech demo van spraaksoftwareontwikkelaar Acapela. Binnen een seconde galmt jouw succesverhaal door je kamer. Een van mijn favoriete teksten, voorgelezen door, zoals hij voluit heet, English (US) Will Badguy, staat hieronder. Eigenlijk moet je het niet lezen maar laten voordragen, en je gezeik in iets mooiere bewoording verheffen tot iets van algemeen belang voor de mensheid (het is net poëzie).Meer interpunctie betekent meer drama.


Het mooiste is nog wel dat niemand hoeft te weten dat jij Will BadGuy gebruikt om je belangrijk te voelen. Geen sociaal medium komt eraan te pas. Het is jij en Will. Of de Wills, moet ik eigenlijk zeggen, want Will Badguy is in goed gezelschap van Will FromAfar, Will UpClose, de koddige Will LitteCreature en vele anderen. Ja, zelfs Queen Elizabeth is van de partij. Voor degenen zonder racismeradar staan Nizar en Deepa ter beschikking, die respectievelijk met een Arabisch en Indiaas accent je Engelse teksten voorlezen.


Je kunt dit genot bewaren voor privégebruik of het lekker (offline) delen met je vrienden. Hoe onverwachter, hoe beter. Laat tijdens een onbewaakt moment Will FromAfar de romantische teksten van Rick Astley schreeuwen, of laat Will UpClose een van je vrienden toefluisteren dat zijn baard écht korter geschoren moet worden. Laat Will LittleCreature als afsluiter een scheldkannonade afvuren en de slappe lach zit er wel in voor de rest van de avond.


Als je niet over de benodigde liefde voor absurde humor beschikt, zou je dit programma ook kunnen gebruiken om je uitspraak van een vreemde taal te checken (saai). Het is eigenlijk bedoeld om websitebezoekers te laten verwelkomen door één van deze stemmen (saai). Acapela maakt prima software, maar er is een ontbrekend element wat het feest compleet zou maken. English (US) - Morgan Freeman.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Stéphanie Heeren
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd