Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Vacature Beeldredacteur

Tekst Jean-Maxim van Dijk

Hard//hoofd zoekt een enthousiaste beeldredacteur, met oog voor nieuw (fotografisch) talent.

Als beeldredacteur ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van beeldbijdragen van autonome projecten en vaste rubrieken die op Hard//hoofd verschijnen. Met meer dan 60 illustratoren die voor ons de meest prachtige platen maken, zijn we op beeldend vlak goed vertegenwoordigd. We zijn trots op het feit dat we als platform een springplank kunnen bieden voor jong illustratief talent. We gaan ons de komende tijd inzetten om ook fotografen datzelfde podium te kunnen bieden. Als beeldredacteur leg je contact met beeldmakers en geeft feedback op hun werk. Je houdt ten aller tijde de kwaliteit en context in de gaten, of het nu voor een editorial is of een project met een autonome insteek. In gevallen waar er geen origineel beeld wordt gemaakt ga je met je speurneus op zoek naar passend doch prikkelend rechtenvrij beeld. Je bent een betrokken lid van de redactie, het inhoudelijke en organisatorische hart van het tijdschrift.


beeld: Jean-Baptiste Louis

Wij bieden:

- Een belangrijke positie binnen een creatief collectief
- Grote ruimte voor eigen invulling en initiatief (graag zelfs!)
- Inspirerende vergaderingen en borrels.
- Een groot netwerk van illustratoren, schrijvers en ander gespuis.

Het gaat om een vrijwillige aanstelling voor zes tot acht uur in de week.

Wij geven de voorkeur aan mensen met:

- Ideeën
- Verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid en organisatietalent.
- Humor. (Of juist grote ernst.)
- Relevante kennis op het gebied van audio/video/film/beeld/illustratie/fotografie. (Doorhalen wat niet van toepassing is.)

Ervaring als beeldredacteur-achtige is een pre, maar niet noodzakelijk, zolang je een vlugge leerling bent. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met een academie- of anderzijds beeldende achtergrond. Vergaderingen en borrels vinden plaats in Amsterdam. De beeldredacteur dient in de gelegenheid te zijn onze bijeenkomsten eens in de zes weken bij te wonen.
Stuur uiterlijk vrijdag 12 augustus je CV en een korte motivatie naar redactie@hardhoofd.com.

De gesprekken worden gehouden op dinsdag 16 augustus op ons kantoor in Amsterdam of via Skype. 
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Jean-Maxim van Dijk
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd