Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'
Gedicht: Over de V&D

Over de V&D

Gedicht

Tekst Joost Oomen &
Beeld Seb Ikso Agresti

We zijn in een gekoeld laboratorium

Vloer en wanden zijn melkspiegels. Het is hier groot, echo's razen op je af vanuit alle vier de hoeken. Op een afstand van 300 meter, want zo breed is dit laboratorium, speelt een mariachi-band muziek met veel koper.

Moet jij niet plassen?

Een nieuwe remix van Casanova in een V&D waar alles nog maar 2 euro kost. Het personeel is verdrietig, zegt hallo en verkoopt paracetamol onder de balie.

Ik ben niet meer de enige.

Kruipend op de grond zoek ik naar Ibuprofen.

V&D, waar ben je gebleven? V&D kun je me horen? We komen je redden: Nu even taai zijn lieve baby!

Iemand is begonnen het vloerkleed weg te halen. Onder de tapijttegels verschijnen perfect vierkante gaten.

De mariachi-band. Nu dichtbij, keihard en onontkomelijk.

Ik en de V&D, we schuifelen door de nacht. Het ijs weerkaatst de modderige maan en de heupen van de V&D zijn glad en wit van de vrieskou. Ik verkoop je omdat ik van je hou. Ik verwacht brieven van fans.

Ik verkracht je op mijn gemakje.

De V&D. Huilend op de rand van de winkelstraat. De V&D ondervoedde me. Ik mis haar.

IJzel kruipt langzaam via de automatische schuifdeuren naar binnen.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Joost Oomen (1990) is oud-stadsdichter van Groningen, maakt deel uit van het roemruchte plaatjesdraaiende trio Team KTW en treedt veelvuldig op.
Seb Ikso Agresti is illustrator wonende en werkende in Rotterdam. Met humor en relativisme reageert hij in tekeningen en schilderijen op een steeds gekker wordende wereld.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd