Asset 14

Hard//hoofd zoekt 2.000 trouwe lezers!

Word één van de 2.000 trouwe lezers van Hard//hoofd en ontvang tweemaal per jaar een baanbrekend magazine op je deurmat

 

Hard//hoofd verschijnt weer op papier! Dankzij onze trouwe lezers kunnen we twee keer per jaar verschijnen. Al 1.800 lezers sloten zich aan, maar om een nog groter podium te kunnen bieden aan onze makers zijn we op zoek naar 2.000 trouwe lezers! Meld je vóór 28 juli aan voor slechts €2,50 per maand en ontvang Hard//hoofd magazine tweemaal per jaar. De eerstvolgende editie ontvang je al in september, met als thema ‘Lief kutland’.

Met enige nachtelijke afstand tot het nieuws zien we waar we zijn beland. Een wereld waarin haat openlijk wordt getolereerd, waarin we angstig zijn voor oorlogen, racisme en genderagressie. Woede borrelt op en we schrijven onze ouders en politici in hetzelfde uur; we vertellen over wie we zijn en wie tot de Ander wordt gemaakt. En niet veel uren later – het zou een droom kunnen zijn – bevinden we ons weer in een heel ander verhaal. Eén waarin we geestdriftig lachen en liefhebben. In gedachten raken we elkaar aan, worden lichamelijk, versmelten met anderen en onze identiteiten vloeien ongehinderd in elkaar over.

In het ruim 120 pagina’s tellende ‘Lief kutland’ klinken de begintonen van waaruit vrije utopieën werkelijkheid worden, of waarmee we ongelimiteerd verdriet en woede botvieren op alles wat er misgaat. Fantaseer je met ons mee?

Aan het magazine werkten meer dan 40 talentvolle schrijvers en beeldmakers mee, maar ook tientallen redacteuren achter de schermen. Net als bij de afgelopen edities is elke pagina uniek vormgegeven, voor het eerst door Suzanne Hertogs, en op zichzelf een symbiotisch kunstwerk van tekst en beeld. Het magazine is volledig vrij van advertenties.

Word abonnee en ontvang Lief kutland-stickers

Het was een dreunende en zweterige nacht toen ik aan de muur van de toiletten een sticker zag hangen. In de middelste strook van de kleuren rood-wit-blauw stond met grote letters: KUTLAND. Ik wist niet hoe lang hij daar al hing, wie hem daar had geplakt (en of dit uit wrok of adoratie kwam), maar ik weet wel dat ik een kreet van blijdschap slaakte.

Onze adjunct-hoofdredacteur Nina Läuger begrijpt: soms adoreer, bevecht of bevraag je een lief kutland onverwachts, met een rond, kleverig plakkertje. Word vóór 28 juli trouwe lezer van Hard//hoofd en ontvang nu drie ‘Lief kutland’ stickers bij je magazine vol literatuur, cultuur en opinie.

Hoe werkt het?

Wij begonnen op 1 juli 2023 met de droom om een abonnementsmodel op te zetten voor onze magazines. Als zich uiterlijk 31 juli 1.000 mensen zouden aansluiten voor €2,50 per maand, dan zouden wij al deze abonnees tweemaal per jaar kunnen verzekeren van een thuisbezorgd tijdschrift met ruim 120 pagina’s vol bijzondere beelden en verhalen van getalenteerde makers. Dankzij de hulp van onze lezers is dat gelukt! Dat betekent dat we vanaf nu ieder halfjaar een nieuw magazine uitgeven. Om onze makers een nóg groter podium te kunnen geven, zijn we nu op zoek naar 2.000 trouwe lezers!

Voor Hard//hoofd maak je om kiertjes in je geest te openen. Hard//hoofd lees je om ontroerd, verrast of boos te worden

Meld je vóór 28 juli aan via het menu hieronder en het eerste magazine valt in september bij je door de bus.

Steun Hard//hoofd en ontvang ook kunst

Wil je méér Hard//hoofd? Voor 5 of 10 euro extra per maand steun je Hard//hoofd als Kunstverzamelaar. Dan ontvang je naast de twee magazines één of twee keer per jaar een gesigneerd kunstwerk van een veelbelovende kunstenaar. Onze kunstverzamelaars zorgen er met hun donatie voor dat wij, ook online, gratis toegankelijk én advertentievrij kunnen blijven, en dat wij onze talentvolle makers optimaal kunnen ondersteunen.

Als je je nu aanmeldt als Kunstverzamelaar, ontvang je tevens een Hard//hoofd-tasje. Het eerste kunstwerk ontvang je in januari. Wil je meer informatie over het kunstverzamelaarschap, klik dan hier. De donatie en het magazine abonnement zijn maandelijks opzegbaar.

We wensen je hoe dan ook veel leesplezier!

 • Twee magazines per jaar €2,50 p/m

  // Je ontvangt twee keer per jaar Hard//hoofd op papier

  // Thuisgestuurd in september en maart

  // Maandelijks opzegbaar

  JA, IK WIL DIT
 • Twee magazines per jaar + één kunstwerk per jaar €2,50 + €5 p/m

  // Je ontvangt één keer per jaar kunst van een talentvolle kunstenaar

  // Je ontvangt twee keer per jaar Hard//hoofd op papier in september en maart

  // Een Hard//hoofd-tasje

  // Je steunt Hard//hoofd

  // Maandelijks opzegbaar

  JA, IK WIL DIT
 • Twee magazines + twee kunstwerken per jaar €2,50 + €10 p/m

  // Je ontvangt twee keer per jaar kunst van talentvolle kunstenaars

  // Je ontvangt twee keer per jaar Hard//hoofd op papier in september en maart

  // Een Hard//hoofd-tasje

  // Je steunt Hard//hoofd

  // Maandelijks opzegbaar

  JA, IK WIL DIT

Hard//hoofd zoekt vóór 28 juli 2.000 trouwe lezers!

Hard//hoofd verschijnt weer op papier! In ‘Lief kutland’ klinken de begintonen van waaruit vrije utopieën werkelijkheid worden, of waarmee we ongelimiteerd verdriet en woede botvieren op alles wat er misgaat. Fantaseer je met ons mee? Schrijf je vóór 28 juli in voor slechts €2,50 per maand en ontvang ‘Lief kutland’ in september in de brievenbus, inclusief drie Lief kutland-stickers. Veel lees- en plakplezier!

Word trouwe lezer