Asset 14

Artiesten

Gesproken woord Performance Muziek

Gesproken woord
Alma Mathijsen

Alma Mathijsen

Alma Mathijsen schrijft voor NRC Handelsblad, columns voor LINDA, trad o.a. op bij DWDD, Lowlands, ITGWO en Oerol, heeft drie romans romans geschreven, een verhalenbundel en een novelle over een vrouw die besluit dat ze wil veranderen in een hond om zo herenigd te worden met haar ex-geliefde. Verwacht ook in Het Hem een markante, maar intieme voordracht voor in de late uurtjes.
Artiesten 4

Daan Doesborgh

Het gaat niet alleen om de eindbestemming, maar zeker ook om de rit ernaartoe. Daan Doesborgh is te zien en te horen op de pont naar Het HEM op 21 maart. Hij is schrijver en presentator. Je kent hem van onder andere de Poëziepodcast die hij sinds 2017 maakt in samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam.
Iduna Paalman

Iduna Paalman

Iduna Paalman is schrijver en dichter. Ze zal op het jubileumfeest op 21 maart modereren en een voordracht doen. Ze is columnist voor VPRO Mondo en al meer dan drie jaar voor Hard//hoofd. In het najaar van 2019 verscheen bij uitgeverij Querido haar lovend ontvangen poëziedebuut ‘De grom uit de hond halen’. De Volkskrant riep haar vervolgens uit tot literatuurtalent van het jaar, en de bundel werd genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs.
Mare Groen

Mare Groen

Mare Groen komt voordragen op het jubileumfeest van Hard//hoofd. Hij schrijft essays voor Hard//hoofd, Exposed en OneWorld. Hij debuteerde met het boek En ze leefde nog (2018) bij Uitgeverij Rorschach en was afgelopen najaar te zien bij Spoken Word Sessies van omroep Human.
Marthe van Bronkhorst

Marthe van Bronkhorst

Marthe van Bronkhorst werd in 1993 geboren in een aan lager wal geraakt markiezengeslacht, verlangde haar hele leven naar de zee, werd geadopteerd door een rijke dame, woonde een tijd in Amerika, sloot zich aan bij een kungfuschool, een poëziegroep, ontsnapte aan een rijdend circus en zag toen het Noorderlicht. Na haar studie neuropsychologie besloot ze verhalen te schrijven en toerde ze rond op festivals om uiteindelijk hier uit te komen bij Het Hem.
Raoul de Jong

Raoul de Jong

Raoul doet een voordracht op het jubileumfeest van Hard//hoofd op 21 maart. Hij schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad. Voor zijn debuut ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs. In 2013 verscheen De grootsheid van het al, dat werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding kreeg van de Bob den Uyl Prijs.
Performance
Astrit Ismaili

Astrit Ismaili

Astrit Ismaili is een performance artiest uit Kosovo, woont en werkt in Amsterdam en brengt krachtige, overschrijdende optredens naar veel verschillende plekken over de hele wereld. Straks ook in Het Hem creëren zij met hun verschillende alter-ego’s een experimenteel speelveld waar normen worden getransformeerd en bevraagd.⠀
Bert Scholten

Bert Scholten

Bert Scholten komt het Hard//hoofd jubileum in Het HEM verwonderen met zijn immersieve performances over speculatieve moordverhalen, ultra-lokale gebruiken en historische gebeurtenissen. Hij was resident aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten waar hij ook zijn LP ‘Fysieke biografieën’ uitbracht, en hij maakte de podcast ‘Niks was minder waar’ voor de VPRO. In Het Hem zijn zijn gezongen woorden in verschillende vormen te aanschouwen en te beluisteren.
Elisa Zuppini

Elisa Zuppini

Elisa is choreograaf en dansmaker uit Italië en woont en werkt in Amsterdam. Op 21 maart zal ze samen met Federica Dalla Pozza en met muziek van DJ M.E.S.H. een dansperformance geven die je niet snel zult vergeten. Door haar onderzoek stelt ze voortdurend de centrale plaats van het menselijk lichaam ter discussie. Het lichaam is voor haar een gedecentraliseerd object dat altijd de mogelijkheid in zich draagt om de ruimte te veranderen, maar ook veranderd door de ruimte te worden.
Genevieve Murphy

Genevieve Murphy

Genevieve Murphy combineert performance art/visual art met moderne klassieke muziek. Ook op het Hard//hoofd jubileumfeest geeft ze een muzikale performance waarin de toeschouwer wordt meegenomen in de belevingswereld van haar autistische broertje. Haar werk is, net als de wereld van haar broertje, verwarrend, overweldigend, maar ongelofelijk visueel en muzikaal gedetailleerd.
Mette Sterre

Mette Sterre

Mette Sterre neemt je mee in haar bizarre belevingswereld vol onverwachte participatoire en zintuiglijke ervaringen die vaste definities overstijgen. Ze is op het moment resident op de Rijksacademie waar haar mythische wereld van digitale technologie, kleurrijke kostuums en sculpturen zich steeds verder materialiseert.
Muziek
De Ambassade

De Ambassade

Van de grijze betonnen Amsterdamse buitenwijken naar de oude munitiefabriek in Zaandam brengen Pascal Pinkert, Aniek de Rooij en Timothy Francis duistere wave muziek, met spookachtige holle Nederlandse vocals over verloren liefde. Er is geen betere plek dan Het Hem om dit prachtig eenzame maar vrije geluid op je in te laten werken.
Big Hare

Big Hare

Big Hare is art-core electrotheater. Extreem dansbaar, psychedelisch en DADA. Leuk weetje: Tim Fraanje van Big Hare is oud-redactielid van Hard//hoofd. Ze stonden onder andere al in Paradiso, Tivoli, Ekko, Extrapool en de Q-Factory. Luister nu alvast naar hun muziek en kom op 21 maart naar het HEM om te genieten van Big Hare.
DJ Dorien/Dorien van Linge

DJ Dorien/Dorien van Linge

Dj Dorien is niet alleen journalist én auteur van ‘Feminist Fataal’, maar weet ook precies wat ze doet achter de dj-tafel. Met haar electro-muziek en industriële techno doet ze recht aan het HEM.
Luke Cohlen

Luke Cohlen

Luke is een DJ uit Utrecht die het 10-jarig bestaan Hard//hoofd mee komt vieren. Zijn ambient/listening sets maken van het HEM een plek waar je niet meer weg wil. Hij heeft eerder opgetreden bij onder andere Extrapool en Dynamic Range Music Bar en host de show ‘De Wachtkamer’.
Rouzbeh

Rouzbeh

Rouzbeh komt sets draaien achter de dj-tafel op 21 maart. De focus van Rouzbehs muziek is breed: van ambient tot elektro tot harsh noise. Veelomvattend en omvangrijk!