Een grootse mislukking

13.00

“Mijn Iraanse hotelkamer had geen ramen en vier kakkerlakken. […] ‘Wat de fuck doe ik hier?’

Een gesprek met mijn ouders zou me goed doen.
‘Hallo?’ zei mijn vader.
‘Hallo pap.’
‘Hallo?’
‘Pap, met mij, ik…’
‘Wie is daar?’
‘Rutger. Hallo?’
‘Nou, ik hoor niets hoor.’
Ik piepte: ‘Het gaat niet zo goed hier en…’ Maar mijn vader hing al op.”

Auteur: Rutger Lemm

2 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

In het leven van Rutger Lemm gaan voortdurend dingen mis. Als kind stoot hij regelmatig zijn melkbeker om, tot grote irritatie van zijn vader. Hij maakt een soloreis naar Iran, maar keert voortijdig terug. En lange tijd lukt het hem niet om tijdens de seks een hoogtepunt te bereiken. Telkens komt de werkelijkheid niet overeen met zijn fantasie en stelt hij zichzelf onvermijdelijk teleur. Door een burn-out realiseert Rutger zich dat iedereen doet alsof, dat het perfecte geluk op Facebook en Instagram, in de sportschool en bij De Wereld Draait Door een spel is waar hij niet langer aan mee wil doen: schoonheid schuilt juist in de imperfectie.

In dit boek is Rutger Lemm genadeloos voor de wereld om hem heen, maar vooral voor zichzelf. Aan de hand van anekdotes, reisverhalen, de geschiedenis, stand-up comedy, Nietzsche, Woody Allen en Girls vertelt hij het verhaal van zijn moeizame volwassenwording in een steeds gecompliceerdere wereld.

Rutger Lemm (1985) schrijft sinds zijn achttiende voor onder meer Spunk, nrc.next, nrc Handelsblad, de Volkskrant, Vrij Nederland en De Standaard. Hij is oprichter en ex-hoofdredacteur van Hard//hoofd en voormalig lid van Comedytrain. Daarnaast bedenkt hij grappen voor Dit Was Het Nieuws. Een grootse mislukking is zijn eerste boek.