Hard//hoofd

Hard//hoofd wil aan je muur! Word kunstverzamelaar

Manu kan niet meer terug

Tekst Katja Keuchenius &
Illustratie Eva Roefs

Beluister het levensverhaal van Manu. Waar je begint, bepaalt waarschijnlijk wat je van hem vindt. Net zoals dat gebeurt bij eigenlijk alle mensen die je leert kennen.


Manu groeide op in Rotterdam en werd voor tien jaar uitgezet naar Kaapverdië, een land waar hij nooit eerder was geweest. Journalist Katja Keuchenius en fotograaf Eva Roefs namen het verhaal van Manu in 2014 op in Kaapverdië. Ze leerden hem kennen via zijn vader, Manuel de Candinho. Candinho bekleedt een hoge functie in het Kaapverdische ministerie van cultuur. Voordat hij die functie kreeg, leidde hij een onstuimig muzikantenleven in Europa. Manu woont nog steeds in Kaapverdië. Hij werkt in de horeca en in de beveiliging en produceert zijn muziek inmiddels helemaal zelf. Hij is niet van plan om nog lang te blijven, maar dat zei hij in 2014 ook.

 

Kies waar je het verhaal begint:


Uitgezet naar Kaapverdië (3.15)          Nooit thuis (3 min)


Pfff papieren (3.15 min)        Rappen en roven (3.30 min)
Uitgezet naar Kaapverdië (3.15)Nooit thuis (3 min)

Pfff papieren (3.15 min)

Rappen en roven (3.30 min)

Nooit thuis (3 min)Uitgezet naar Kaapverdië (3.15)

Pfff papieren (3.15 min)

Rappen en roven (3.30 min)

Pfff papieren (3.15 min)Uitgezet naar Kaapverdië (3.15)

Rappen en roven (3.30 min)

Nooit thuis (3 min)

Rappen en roven (3.30 min)Uitgezet naar Kaapverdië (3.15)

Nooit thuis (3 min)

Pfff papieren (3.15 min)Meer verhalen:

Deel op of
Katja Keuchenius schrijft over ondernemers, duurzaamheid en onderwijs, in en buiten Nederland. Op Kaapverdië maakte ze met fotograaf Eva meer producties, over kapsalons en windmolens. Kijk op: katjakeuchenius.nl
Eva Roefs is fotograaf voor Volkskrant Magazine. In haar beeldtaal streeft ze naar een samensmelting van documentaire en geënsceneerde fotografie.
b
a
a