Hard//hoofd

number

Thomas van Linge

2.970,00

In het echt zien

Stel een vraag

Specificaties

Jaar

2018

Afmetingen

120 x 80 cm

Techniek

Perspex, aluminium, phenolic multiplex, spuitverf

Certificaat

Je ontvangt een authenticiteitsrapport

Extra

Prijs inclusief BTW en verzendkosten

Informatie

Thomas van Linge haalt voor zijn kunst inspiratie uit een groot spectrum van culturele en subculturele bronnen. Hieronder vallen muziek (met name geïnspireerd op het ethos en het visuele erfgoed van elektronische muziek), pop-esthetiek, industriële productie, digitale iconografie en de effecten van technologie en commodificatie. Collage speelt een belangrijk rol omdat dit medium de mogelijkheid geeft om gefragmenteerde en onherkenbare materialen, afbeeldingen en tekeningen, op een unieke manier bij elkaar te brengen. Zijn kunstwerken tonen herkenbare beelden en voorwerpen waarvan de functie en identiteit ogenschijnlijk onbepaald zijn. Het werk kenmerkt zich door tegenstellingen: taal versus vorm, nut versus nutteloosheid, autonome objecten versus commodificatie, en ambacht tegenover industriële productie. In het planmatige en precieze tot stand brengen van zijn kunstwerken speelt de laatste fase (het editen) een belangrijke rol. Een intuïtieve laatste slag die volgens de kunstenaar voortkomt vanuit zijn ervaring met het produceren van muziek.

Kunstenaar

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Moet je nog even nadenken over kunst uit de galerie? Als je ons steunt, dan sturen wij jou in ruil daarvoor bijzondere werken op van onze illustratoren en makers. Draag Hard//hoofd een warm hart toe en word kunstverzamelaar. Steun Hard//Hoofd
Deel
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun Hard//Hoofd