Asset 14

Corona in Beeld

Automatische concepten 40

Een tijdsdocument van de coronacrisis
Sinds het ingaan van de eerste coronamaatregelen verzamelt chef Illustraties Bram Dirven de creaties van illustratoren die de coronacrisis in beeld brengen: van de eerste speculatieve berichten over vleermuizensoep tot de laatste, ingrijpende maatregelen die ons leven wellicht voorgoed veranderden. Zo vormt het project een tijdsdocument-in-beeld van deze pandemie.

‘Corona in beeld’ is een initiatief van Bram Dirven en een samenwerkingsproject met Hard//hoofd. Op deze pagina zetten wij periodiek illustraties uit het project en hun makers in de schijnwerpers. Ook bijdragen? Stuur je werk in via het contactformulier op de site.

De inhoud van deze pagina wordt periodiek aangevuld met nieuwe illustraties.

Loes van Gils

Corona in Beeld 1

Lege schappen, volle voorraadkasten. Althans, voor wie er op tijd bij was. Nederlanders sloegen massaal aan het hamsteren toen de oproep klonk om toch vooral niet onnodig de deur uit te gaan. Gelukkig voor Loes van Gils wist zij iemand die voor een aardig prijsje nog wel wat producten van de hand deed.

Volg Loes van Gils op Instagram.
Persoonlijke site: loesloozle op Etsy.

Eline Jetten

Corona in Beeld 3

Als we nou maar gewoon die vleermuis met rust hadden gelaten… Of het gordeldier, of welk dier dan ook ‘verantwoordelijk’ was voor het coronavirus. Na de uitbraak van het virus, dat waarschijnlijk op een Chinese wet market van dier op mens overging, klinkt de roep om het terugdringen van de bio-industrie steeds luider. We hoeven nu eenmaal niet alle vruchten van de aarde te proberen. Een moderne zondeval, concludeert Eline Jetten.

Volg Eline Jetten op Instagram.
Persoonlijke site: www.elinejetten.nl.

Anna Denise Floor

Corona in Beeld 5

Houd werk en privé gescheiden, zeiden we jarenlang tegen elkaar. En toen werd het opeens: als je kunt, werk thuis! Hoe combineer je twee hectische werelden met elkaar als die samenkomen aan dezelfde rommelige keukentafel? Anna Denise Floor ontdekte dat het hoog tijd was om haar kinderen het begrip ‘social distancing’ uit te leggen.

Volg Anna Denise Floor op Instagram.
Persoonlijke site: www.annadenise.nl.

Corona in Beeld 8

Maar als je de deur dan ook écht achter je dicht hebt getrokken, alle kieren van het huis coronaproof hebt gemaakt, je voorraadkast hebt gevuld en genoeg pastasaus in huis hebt voor de komende vijf weken… dan kan het natuurlijk ook heerlijk zijn om je klaar te maken voor een lange lenteslaap met de mensen die je liefhebt.

Volg Anna Denise Floor op Instagram.
Persoonlijke site: www.annadenise.nl.

Bram Dirven

Corona in Beeld 7

Den Haag was er snel bij om flinke bedragen rond te strooien. Voor de horecaondernemers, de zzp’ers, de ondernemers… Iedereen die door de coronamaatregelen niet meer aan de bak kon, werd voorzien. Althans, iedereen? Voor Zuid-Europa hebben we met moeite een zakcentje over. Is Nederland de nieuwe kampioen navelstaren geworden nu het Verenigd Koninkrijk uit de EU is, vraagt Bram Dirven zich af.

Volg Bram Dirven op Instagram.
Persoonlijke site: Bram Dirven op Behance.

Word trouwe lezer van Hard//hoofd op papier!

Hard//hoofd verschijnt vanaf nu twee keer per jaar op papier! Dankzij de hulp van onze lezers kunnen we nog vaker een podium bieden aan aanstormend talent. Meld je aan als abonnee voor slechts €2,50 per maand en ontvang ons papieren magazine twee keer per jaar in de bus. Veel leesplezier!

Word trouwe lezer