Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Coördinator Communicatie

Vacature

Tekst Redactie

Hard//hoofd speurt altijd naar getalenteerde, assertieve, breed onderlegde en prettig gestoorde mensen die onze organisatie willen versterken. Maar in het bijzonder zijn we momenteel op zoek naar een Coördinator Communicatie. Niet jouw functie, maar wel geïnteresseerd in onze vacatures? We zoeken ook bestuursleden voor Stichting Hard//hoofd.


Coördinator Communicatie (vrijwilligersfunctie, 6-8 uur per week)
Als Coördinator Communicatie ben je de onmisbare schakel tussen de activiteiten van Hard//hoofd en het publiek. Je weet feilloos welke knoppen je in moet drukken om mensen naar onze website of events te lokken en weet daarbij steeds precies de juiste toon te treffen. Je hebt affiniteit met het profiel van Hard//hoofd (jong, maatschappelijk, cultureel, eigenzinnig, experimenteel), krijgt het warm van groeiende bezoekerscijfers en een beetje competitiedrang is je niet vreemd. Je helpt mee om het platform te versterken via allerlei kanalen; van Instagram tot Facebook en van Twitter tot nieuwsbrief, en denkt daarnaast mee over originele manieren om nieuw publiek te bereiken. Ook help je mee bij de online en offline promotie van events en onderhoud je contacten met pers en andere relevante contacten in grote Nederlandse en Belgische steden. Het is zowel een inhoudelijke als praktische functie, waarin je zowel op strategisch niveau meedenkt over de koers van het tijdschrift, als praktische communicatiewerkzaamheden uitvoert.

Wij bieden geen vergoeding, maar wel:
- Een belangrijke positie in een jong, creatief, dynamisch en getalenteerd collectief.
- Een spannende, uitdagende werkomgeving, kantoorruimte in het hart van Amsterdam, met veel contacten in de culturele, literaire en journalistieke wereld en veel ruimte voor eigen invulling en initiatief.
- Inspirerende vergaderingen en borrels. (Nee, echt.)
- Jouw naam in de kaartenbak voor eventuele betaalde opdrachten die Hard//hoofd binnenhaalt.

Wij zoeken iemand met:
- Ideeën. (Liefst originele. Gebrek hieraan kan worden gecompenseerd met hard werken. Of met diefstal.)
- Gevoel voor taal, stijl en tone of voice
- Organisatietalent. (Gebrek hieraan kan alleen worden gecompenseerd met hard werken.)
- Zelfstandigheid. (Gebrek hieraan kan enkel gecompenseerd worden door zelfstandig een oplossing te formuleren.)
- Humor. (Of juist grote ernst.)
- Het vermogen om een sollicitatiebrief/vlog/twitterfeed te maken die minder clichés bevat dan deze vacaturetekst.
- 6 tot 8 uur beschikbaarheid per week (bij voorkeur gedeeltelijk in te vullen op ons kantoor in Amsterdam).

Diversiteit vinden wij belangrijk, mensen met een biculturele achtergrond worden nadrukkelijk gevraagd om te solliciteren.

De functie kan ook als stage worden aangemerkt.

Solliciteer:
Stuur uiterlijk 19 oktober je CV en motivatie (in wat voor vorm dan ook) naar redactie@hardhoofd.com o.v.v. ‘sollicitatie Coördinator Communicatie’, t.a.v. Sarah van Binsbergen.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Redactie
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd