Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Ode aan Anthon

Nieuws in Beeld

Tekst Beeldredactie &
Beeld Mark van WijkAls eerbetoon aan grafisch ontwerper Anthon Beeke, die vorige week overleed, werd woensdag een enorm posterdoek met het affiche voor de theatervoorstelling Trolїus en Cressida tentoongespreid aan de gevel van de Stadsschouwburg Amsterdam. Geheel in stijl met Anthons rauwe en provocerende beeldtaal toont het affiche een naakte, voorovergebogen vrouw vastgelegd als de kont van een paard. De acht oud-medewerkers van Studio Anthon Beeke die de poster ophingen, wilden hiermee een statement maken: in het huidige straatbeeld zou Anthons controversiële stijl niet meer worden geaccepteerd. En jawel, niet veel later werd, nadat de politie was langsgeweest, het doek  weer weggehaald. De tijden zijn misschien veranderd, maar laten we hopen dat mensen als Anthon Beeke nooit weggecensureerd zullen worden.

 
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Mark van Wijk Beïnvloed door een grafische achtergrond en strips uit zijn jeugd puzzelt Mark van Wijk totdat er een illustratie staat die speelt met de geschreven tekst.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd