Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Russen zetten nieuws naar eigen hand

Nieuws in Beeld

Tekst Beeldredactie &
Beeld Kalle WoltersDe aanhouding van twee Russische spionnen die op weg waren naar het Spiez-laboratorium in Zwitserland (waar nucleaire, biologische en chemische wapens worden ontwikkeld) en een propagandistisch interview met de verdachten van het vergiftigen de oud-spion Skripal, brachten de Russische geheime dienst GROe veelvuldig in het nieuws deze week. De beschuldigingen aan het adres van de Russen worden echter weggewuifd (Skripal-verdachten: 'De reis naar Groot-Brittannië was onderdeel van een vakantie'), wat overblijft is vooral veel verwarring en onduidelijkheid.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Kalle Wolters (1993) is een illustrator uit Groningen. Geïnspireerd door de Klare Lijn en affiches van de Russische Avant-garde ontwerpt hij posters, verpakkingen en maakt hij illustraties bij artikelen. Daarnaast maakt hij deel uit van het illustratiecollectief Knetterijs.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd