Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

De smokkelaar van Mawda

Nieuws in Beeld

Tekst Beeldredactie &
Beeld Annelien SmetVorige week is Mawda, een peuter van twee jaar oud, tijdens een mensensmokkel-incident om het leven gekomen. Samen met dertig andere migranten zat het meisje in een busje dat achtervolgd werd door de politie. Er werd één schot gelost door een politieagent. De kogel raakte Mawda en werd haar fataal. Er ontstond chaos toen dertig mensen uit het busje gehaald werden, maar niemand kon (of wilde) vertellen wie de bestuurder (en waarschijnlijk dus de smokkelaar) was. Mawda's ouders mochten niet met hun dochter mee naar het ziekenhuis, omdat zij geen verblijfsvergunning hadden. Wegens een gebrek aan aanwijzingen moest het gerecht alle migranten vrijlaten, ook de vermoedelijke bestuurder. Iedereen kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten. De smokkelaar zal dus waarschijnlijk nooit meer gevonden worden.
Deel op
Annelien Smet is een Gentse illustratrice wiens werk is verbonden met muziek. Voor elk werk luistert ze onophoudelijk naar één nummer om in een sfeer te blijven. "Een nummer dat goed gemixt is, genoeg 'ademt' en mijn binnenste met een diepe bas doet daveren. Dat inspireert."
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en intellectuele vrijhaven voor jong talent en experiment.
Steun Hard//hoofd en word kunstverzamelaar.

Steun Hard//Hoofd