Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

'This is America'

Nieuws in Beeld

Tekst Beeldredactie &
Beeld Bram Dirven

Rustige muziek zwelt aan en langzaam valt een koor bij, een zwarte man gaat zitten op een stoel en slaat zijn gitaar aan. Na een kleine minuut staat Childish Gambino in een vreemde pose achter de gitarist om hem vervolgens neer te schieten. De woorden die volgen: 'This is America'.

De muziek video van Childish Gambino (Donald Glover) en regisseur Hiro Murai is de afgelopen week tot op de seconde geanalyseerd. Er zit een enorme hoeveelheid aan referenties in deze videoclip richting gun violence, zwarte cultuur, racisme en social media.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken.

Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Bram Dirven
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun Hard//Hoofd