Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Een schaamtevolle avond

Programma. 16 mei 2018. BAUT, Amsterdam

Tekst Redactie &
Beeld Daphne Prochowski

Save the date! Hard//hoofd gaat zich schamen. Komt dat zien, horen en beleven.Schaam//rood
Een schaamtevolle avond met Hard//hoofd
Wat: Een avondvullend programma met ongemakkelijke gesprekken, voordrachten en ervaringen
Wanneer: 16 mei 2018, 20.00 uur
Waar: BAUT, Spaarndammerstraat
Met: Dean Bowen, Nastia Cistakova, Naomí Combrink, Tim Fraanje, Wiard van der Kooij, Daan Steinebach, Emma Stomp. Presentatie: Iduna Paalman
Toegang:Koop hier je tickets

Met een rode kop en trillende benen presenteert Hard//hoofd een avond vol literair, artistiek en journalistiek ongemak. Gênante gesprekken bij de koffieautomaat, lichamelijke ongemakken in de sportschool en plaatsvervangende schaamte voor bepaalde publieke figuren: ons sociale leven hangt van schaamte aan elkaar. Dankzij de schaamteloze leugens van politici, hashtags die jarenlang zwijgen doorbreken en de duistere geheimen die digitale grootmachten van ons kennen, lijkt het thema actueler dan ooit. Maar vergis je niet, schaamte is van alle tijden, misschien is het zelfs wel wat ons mens maakt. Is het immers niet de reden dat wij uit het paradijs werden verdreven?

Ook Hard//hoofd is de schaamte niet voorbij. Maar we zoeken haar wel op, op het podium, naakt (figuurlijk dan) en onbevreesd (of eh, bijna). Tijdens Schaam//rood trakteren schrijvers, kunstenaars en wetenschappers je op ongemakkelijke ontboezemingen, goudeerlijke biechten en schaamteloze kwetsbaarheid.
Deel op
Redactie
Daphne Prochowski is een illustrator uit Groningen. Haar werk is te omschrijven als kleurrijk en verhalend.
b
a
a