Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

De snor van Dalí

Tekst Beeldredactie &
Beeld Friso Blankevoort

Kunstenaar Salvador Dalí rust sinds afgelopen vrijdag weer vredig in zijn tombe in Figueres. Vorig jaar juli werd het lichaam van Dalí, 28 jaar na zijn dood, daaruit opgegraven voor een vaderschapstest. Een waarzegster uit Girona, Abel Martinez, claimde dat haar moeder als huishoudster voor Dalí een affaire met hem zou hebben gehad. De DNA-test gaf aan dat zij niet de dochter van Dalí was. Opmerkelijk was wel dat bij het opgraven de iconische snor van Salvador Dalí intact bleek en nog steeds zijn karakteristieke vorm had.


Deel op
Friso Blankevoort (a.k.a. Freshco) is een illustrator/designer die woont en werkt in Amsterdam. De skateboardcultuur heeft een grote invloed op zijn werk, dat ook beïnvloed wordt door de traditie van grafisch ontwerp in Nederland.
b
a
a