Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'
Biechtweek: Had ik maar nooit op 'send' gedrukt

Had ik maar nooit op 'send' gedrukt

Biechtweek

Tekst Redactie

Heb jij ze weleens verstuurd? Van die berichten die je schrijft in dronken, overmoedige, verliefde of verwarde toestand – op WhatsApp of Facebook bijvoorbeeld – en waarvan je met terugwerkende kracht denkt: 'had ik maar nooit op "send" gedrukt'? De redacteuren van Hard//hoofd wel. Zij biechten hun meest schaamtevolle digitale berichten aan je op.


 

Als je nachts in een dronken bui besluit je passie te uiten:


Als je sorry zegt terwijl je iemand eigenlijk helemaal geen excuses verschuldigd bent:
Als een gewoon 'het gaat niet werken' zou volstaan, maar je je in plaats daarvan geroepen voelt om alle redenen daarvoor op te noemen en jezelf in dat proces compleet belachelijk maakt:


Als je de naam van de verkeerde scharrel gebruikt:


Als je een ongemakkelijke situatie onwillekeurig nog veel ongemakkelijker maakt:


Beeld: Wikimedia commons.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Redactie
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd