Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Reclamezuil met ogen

Nieuws in Beeld

Tekst Beeldredactie &
Beeld Friso Blankevoort

Nadat een NS-reiziger vorige week een cameraatje ontdekte in een reclamezuil en dit op twitter deelde, ontstond er grote onrust. Deze camera's worden gebruikt om een analyse te maken van voorbijgangers, maar mag dat wel? Met deze software wordt namelijk data verzameld over voorbijgangers en kan het geslacht en leeftijdsgroep worden vastgesteld. De AP (Autoriteit Persoonsgegevens), zegt met de NS in gesprek te gaan over deze zuilen en of het niet een ethische grens overschrijd.

 
Deel op
Friso Blankevoort (a.k.a. Freshco) is een illustrator/designer die woont en werkt in Amsterdam. De skateboardcultuur heeft een grote invloed op zijn werk, dat ook beïnvloed wordt door de traditie van grafisch ontwerp in Nederland.
b
a
a