Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

#cultuurmarxisme

Tekst Beeldredactie &
Beeld Robert van Raffe

De verstofte term cultuurmarxisme, ofwel de aanval op onze Europese cultuur, die al een paar decennia de rondte doet op obscure ultraconservatieve en xenofobe nationalistische fora wordt nieuw leven ingeblazen door politici als Thierry Baudet. Baudet die ook wel bekend is door ludieke acties zoals de #thierrychallenge populariseert de term door deze als complot theorie voor te stellen.
Deze week nog werd de woning van Thierry beklad door een anarchistische actiegroep als protest tegen zijn seksisme en racisme.


Deel op of
Robert van Raffe is stripauteur, illustrator en student filosofie. Tijdens zijn studietijd aan de kunstacademie ontwikkelde hij een fascinatie voor het dandyisme waar hij nooit meer helemaal van is genezen. Hij verwierf enige bekendheid met het feit dat hij nooit sokken draagt.
b
a
a