Hard//hoofd

Hard//hoofd wil aan je muur! Word kunstverzamelaar

Giftige eieren

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Gemma Pauwels

Op donderdag waren Nederlandse supermarktketen er als de kippen bij, toen bleek dat de gevaarlijke stof fipronil was aangetroffen in onze Hollandse eieren. Albert Heijn haalde maar liefst 14 soorten eieren terug uit de schappen toen dit aan het licht kwam.

Het stofje fipronil, dat eigenlijk verboden is, wordt gebruikt om bloedluis mee te bestrijden. Desondanks is er een te hoge hoeveelheid aangetroffen in maar liefst 138 pluimveebedrijven.
Pas als de NVWA er volledig van overtuigd is dat het stofje niet meer aanwezig is in deze pluimveebedrijven, mogen ze weer eieren op de markt brengen. Ondertussen kunnen wij beter eieren voor ons geld kiezen en een alternatief ontbijtje bedenken.


Deel op of
Gemma Pauwels is freelance illustrator en woont in Amsterdam.
b
a
a

Welkom in onze /winkel. Koop iets leuks en steun Hard//hoofd. Sluiten