Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Giga ijsberg afgebroken

Nieuws in beeld

Tekst Beeldredactie &
Beeld Eline Schipperen

Afgelopen woensdag is er van Antartica een giga ijsberg afgebroken, het zat er al een tijdje aan te komen.
Het moet minstens dertig jaar geleden zijn dat er een dergelijk groot stuk ijs is weggedreven.
De 6.000m2 grote brok ijs, het formaat van Luxemburg, dobbert nu rond in de oceaan tot hij zal smelten.
Altijd al breken er stukken ijs van Antartica, dat is niet zo gek. Maar door de klimaatverandering groeien er geen nieuwe ijsplaten meer aan.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Eline Schipperen is in het dagelijks leven enorm gefascineerd door de mens. Waarom doen we wat we doen? En wat heeft dit voor invloed op de samenleving? Als illustrator verwerkt ze deze fascinaties in haar werk.
b
a
a

Hard//hoofd gelooft dat jonge makers iets te zeggen en het verdienen om gehoord te worden.
Steun Hard//hoofd en word kunstverzamelaar.

Steun Hard//Hoofd