Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Kalm geklop

Tekst Beeldredactie &
Beeld Anne Staal

Wie een boswandeling maakt in Noord-Australië en zijn oren spitst, loopt de kans om getuige te worden van het drumtalent van de zwarte kaketoe. Australische onderzoekers hebben ontdekt dat deze vogels niet zomaar wat raak slaan. Met zelfgemaakt gereedschap kloppen zij heel beheerst en in een kalm tempo op verschillende maten. In het artikel dat de onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Science Advances publiceerden, vergelijken ze het geklop van de kaketoe met dat van drummers in rockbands. 
Deel op
Anne Staal noemt zichzelf Anne Stalinski en is illustrator, stripmaker en cartoonist. Haar werk gaat vaak over kleine dagelijkse beslommeringen, of over supermarkten. Ze kijkt ook veel naar de dr.phil show.
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en intellectuele vrijhaven voor jong talent en experiment.
Steun Hard//hoofd en word kunstverzamelaar.

Steun Hard//Hoofd