Hard//hoofd

Hard//hoofd wil aan je muur! Word kunstverzamelaar

Eeuwelingen

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Anne Staal

In twintig jaar is het aantal Nederlanders dat de 100 passeert verdubbeld. Door een griepgolf staat de teller staat momenteel op 2160, maar op 1 januari telde het CBS een recordaantal van 2225 Nederlandse 100-plussers. De stijgende lijn houdt voorlopig nog wel even aan. In vergelijking met andere Europese landen is de groei echter niet zo spectaculair. Griekenland, Portugal en Frankrijk stelen de show met hun hoeveelheden eeuwelingen per miljoen bewoners.


Deel op of
Anne Staal noemt zichzelf Anne Stalinski en is illustrator, stripmaker en cartoonist. Haar werk gaat vaak over kleine dagelijkse beslommeringen, of over supermarkten. Ze kijkt ook veel naar de dr.phil show.
b
a
a