Hard//hoofd

Hard//hoofd wil aan je muur! Word kunstverzamelaar

Draagmoeder-toerisme

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Jente Hoogeveen

Uit morele overwegingen is commercieel draagmoederschap in Nederland verboden. Daarom zoeken mensen met een onbeantwoorde kinderwens hun heil in het buitenland. Tot voor kort bevond een deel van de draagmoederindustrie zich in Cambodja, maar vanaf november is het verhuren van je baarmoeder ook daar niet meer toegestaan. Aangezien de Cambodjaanse overheid geen overgangsregeling verzorgde, liet ze vermoedelijk honderden zwangere vrouwen en wensouders in onzekerheid achter. Sander Verschuuren en Karim Maasri zijn er met behulp van de Nederlandse ambassade in geslaagd om hun baby naar Nederland te halen, maar dat lukt niet iedereen.

Deel op of
Jente Hoogeveen is student Liberal Arts & Sciences, de rest van de tijd maakt ze beeldend werk en schrijft korte verhalen.
b
a
a