Hard//hoofd

Zomerboek

Nieuwe dag, nieuwe kansen

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Gemma Pauwels

Ondanks de maatregelen die het vorige kabinet heeft getroffen (kinderopvangtoeslagen, ouderschapsverlofregelingen en het bestrijden van beloningsdiscriminatie), is het aantal werkende vrouwen relatief weinig gestegen. Nog steeds is ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen niet financieel onafhankelijk. Daar kan het aanstaande kabinet verandering in brengen door het vaderschapsverlof aanzienlijk te verruimen. Nu hebben vaders recht op vijf dagen kraamverlof. Wanneer deze periode verlengd zou worden tot 12 weken, heeft dit niet alleen een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, maar ook op de carrièreperspectieven voor de moeder.

 

 


Deel op of
Gemma Pauwels is freelance illustrator en woont in Amsterdam.
b
a
a