Hard//hoofd

Hard//hoofd wil aan je muur! Word kunstverzamelaar

Boer en burger op gespannen voet

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Wies van der Velde

In 2007 kostte Q-koorts 74 mensen het leven. Zo’n 4200 mensen werden ziek. De bacterie Coxiella burnetii bleek de boosdoener, en afkomstig van geitenhouderijen in de omgeving van de slachtoffers. Verwacht werd dat de epidemie een zware slag zou zijn voor de geitenindustrie, maar tot op heden is het nog steeds booming business. Overal schieten nieuwe stallen uit de grond. Hoewel er belangrijke maatregelen zijn getroffen om te voorkomen dat er nog een Q-epidemie uitbreekt, kijkt de omgeving, die de misère van tien jaar geleden nog niet vergeten is, met argusogen toe.


Deel op of
Wies van der Velde is illustrator, wonend en werkend in Den Bosch. Ze werkt vooral met kleurpotlood en Lino, die samen een mooie balans vormen.
b
a
a