Hard//hoofd

Zomerboek

De opkomst van de cord-nevers

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Anne Staal

Beetje bij beetje brokkelt de populariteit van de beeldbuis af. Hoewel Nederlanders gemiddeld nog steeds meer dan drie uur per dag naar een tv scherm staren, wordt het gemiddelde aantal kijkminuten al een paar jaar steeds iets minder. Volgens experts heeft de afname voornamelijk te maken met een groeiend aanbod van alternatieve kanalen zoals Netflix en YouTube. Dergelijke ondemanddiensten resulteren al langer in het opzeggen van kabelabonnementen (cord-cutting), maar als gevolg groeit nu ook de groep die überhaupt nooit aan het traditionele televisie kijken begint (de cord-nevers).


Deel op of
Anne Staal noemt zichzelf Anne Stalinski en is illustrator, stripmaker en cartoonist. Haar werk gaat vaak over kleine dagelijkse beslommeringen, of over supermarkten. Ze kijkt ook veel naar de dr.phil show.
b
a
a