Hard//hoofd

Zomerboek

Alle beetjes helpen

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Jente HoogeveenSteeds meer Chinese zieken zoeken hun heil in crowdfunden om hun zorg te bekostigen. Hoewel er verschillende verzekeringsmogelijkheden bestaan, valt het gros van de behandelingen buiten de bestaande pakketten. De verzekeringsvoorwaarden verschillen sterk per regio, maar overal geldt dat buitenlandse medicijnen sowieso niet worden vergoed. Daarnaast zijn openbare ziekenhuizen in hun bestaan afhankelijk van de winst op medicijnverkoop. Tot slot moeten de behandelingen vaak vooraf worden betaald. Chinezen gaan op zoek naar creatieve manieren om het benodigde bedrag bij elkaar te slepen, maar makkelijk gaat het niet. Sociale media worden (via platforms als Qingsong Chou) gevuld met tragische verhalen, foto's van patiënten en hun ziekenhuisdocumenten, in de hoop dat mensen een bijdrage willen leveren aan hun herstel.


Deel op of
Jente Hoogeveen is student Liberal Arts & Sciences, de rest van de tijd maakt ze beeldend werk en schrijft korte verhalen.
b
a
a