Hard//hoofd

Zomerboek

Kopstuk 1: Arnon Grunberg

Podcast

Tekst Mea Dols de Jong en Rutger Lemm &
Illustratie Rosanne van LeusdenHard//hoofd en Vrij Nederland presenteren met trots Kopstuk. In deze podcast gaan Mea Dols de Jong (filmmaker) en Rutger Lemm (schrijver) op losse, open wijze in gesprek met mensen die ze bewonderen (onder bezielde begeleiding van redacteur Juul Op Den Kamp en geluidsheld Rob Veugelaers). In deze 'mentorgesprekken', voorafgegaan door een tune van Herman in een bakje Geitenkwark, leggen de hosts om beurten hun kwetsbaarheid en onzekerheid als jonge makers op tafel en hopen we dat onze gast ons iets kan leren, ons kan inspireren of ons zelfs kan troosten in deze verwarrende tijden (het voordeel van audio is dat je het niet ziet als we bij hen op schoot gaan liggen huilen).

In deze eerste aflevering gaat Rutger in gesprek met schrijver Arnon Grunberg, die hij als 18-jarige al eens interviewde. Ze praten en maken grappen over bindingsangst, Grunbergs zogenaamde ongenaakbaarheid, (te) hard werken en wat een 'elite' is.

...Tekst gaat verder na de foto
Podcast Kopstuk verschijnt iedere maand. Wat kun je verwachten? En hoe leg je aan mensen op een feestje uit van welke podcast je nu fan bent? Daarover gaat aflevering 0, de introductie: 

Abonneer je op Kopstuk in iTunes of Stitcher (Android).Deel op of
Mea Dols de Jong en Rutger Lemm gaan in de podcast Kopstuk in gesprek met iemand die ze bewonderen, en van wie ze iets hopen te leren. Losse, troostende mentorgesprekken waarin de hosts hun eigen kwetsbaarheid op tafel leggen.
Rosanne van Leusden is illustrator, wonend en werkend in Amsterdam.
b
a
a