Hard//hoofd

Zomerboek

Samen de kloof bevechten

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Friso Blankevoort

De acht rijkste mannen ter wereld zijn even vermogend als de 3,6 miljard armste mensen. Dat bleek uit een onderzoek van Oxfam Novib. Bill Gates is de rijkste met een vermogen van 75 miljard dollar en gezamenlijk bezitten de acht 426,2 miljard dollar. Een jaar geleden bezaten de 62 rijkste mensen even veel als de helft van de wereldbevolking. De nieuwe cijfers van Oxfam Novib geven een steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk weer. Oxfam Novib roept de rijken op om meer te doen dan alleen mooie beloftes, om zich in te zetten voor een eerlijke en menselijke economie.


Deel op of
Friso Blankevoort (a.k.a. Freshco) is een illustrator/designer die woont en werkt in Amsterdam. De skateboardcultuur heeft een grote invloed op zijn werk, dat ook beïnvloed wordt door de traditie van grafisch ontwerp in Nederland.
b
a
a