Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Lijst van de dingen

Gedicht

Tekst Ron Vaessen

dingen die ik op een dag verlies
een liefdesbriefje uit mijn naveltraan
zestigduizend gedachtes ongeveer
(Een mens heeft 62,5 terabyte
werkgeheugen. (maar raakt toch de tel kwijt))
6 kindertijdherinne- nagel
riemen, sleutelboss en negen
enzestig haren
(Van alle zoogdieren het op vijftien na minste.)
zeven kilo muntgeld plus één
mascarazwarte merrie uitgeveegd
rozerood verwijt
(ze is rechtshandig)
één twaalfde “Facebook”vriend 10 gra\m
zwee
         t, anderhalve afgestorr-
                                                     v
                                                      en
huid-cel hui-
(alleen de doden ontsnappen eraan)
de laatste twee van je nul zes
pas-
gevormde laagjes
werkelijkheid

dingen die ik op een dag verkrijg
grijsgedraaide ballast
een al opge
droogde schr-
aalheid
mis      geschoten
oef e ning
grijs
gedraaide ballast
opgaves


Beeld: Greg Willis


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Ron Vaessen (1987) is wetenschapsjournalist en zint op een debuutnovelle.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd