Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

The Alpha Strategy

Apocalypsweek

Tekst BeeldredactieDit is de eerste podcast voor de Onderpagina (het beeld helemaal onderaan iedere pagina). Hard//hoofd gaat hiervoor in gesprek met beeldmakers en vraagt hen de oren van het lijf over de oorsprong en noodzaak van het werk dat zij doen. Twee weken geleden trapten we af met met werk van Andrea Stultiens.

In het kader van de Apocalyps week gaan we vandaag in gesprek met Lise Straatsma. Zij studeert documentaire fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en is momenteel bezig met haar afstudeerproject ‘The Alpha Strategy’ waarin ze onderzoekt hoe mensen zich voorbereiden op potentiele catastrofes, grootschalige rampen. Paula Lina praat met haar over een door angst gedomineerd leven en de oerdrang om te overleven die daaraan ten grondslag ligt.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd