Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'
Dit was mooi in oktober 3

Dit was mooi in oktober

Tekst Laura van der Haar

Mensen die gezichtsmimiek toepassen bij het telefoneren. Een man die brood smijt naar eendjes. De kleine pasjes van een groot iemand die iets zwaars tilt. Het smeltwater van een zalmfiletje. Wanneer je niet weet of je fiets piept, of de eerste ochtendvogels. Een maagdelijk festivalterrein. Kinderen die keihard over hun plat op de grond liggende vriendjes heen schommelen.

Waarom ze voor die sinterklaassuikerbeesten juist muizen en kikkers hebben gekozen. Een man die vijf kuipjes eenpersoons chocolade-ijs koopt bij de supermarkt. Een straattegelknipapparaat. Een vrachtwagen met open zijkanten. Mensen die helemaal vooraan gaan staan bij het stoplicht en daardoor als laatste zien dat het al groen is.

Een man die met een koptelefoon op keyboard speelt in de woonkamer. Bestelbusjes die standaard op hun zijkant hebben staan dat ze nog enthousiaste collega’s zoeken. 'Nothing else matters' van Metallica op een stug straatfeest. Een houtduif die keihard door het bos wiekt. Een kleine graafmachine die de Bobcat heet.

Een netnietpuberpunker met een net niet echt grote hanenkam en een net niet echt strakke broek en een jasje van nepleer. Detox-thee drinken en vervolgens dronken worden. Mensen met een zonnebankkamer. Een kraai die wegvliegt met een rozijnenpannenkoek. Hoe rode kool onder de kraan steeds bleker wordt. Iemand die Heathcliff heet.

Een stelletje dat een beetje kwaaiig uit de Erotic Outlet Store komt. De pomponnetjes op de capuchon van een djellaba. ‘Ga toch fietsen’-graffiti naast de snelweg. Een sleutel zetten in het strakke plastic rond balen zaagsel. Dat de autocorrectie van Biesheuvel Boksbeugel is. Mensen met schone waterkokers. De geïrriteerde blik van je hond wanneer je hem wakkerniest.

Foto: Astrid de Groen


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Laura van der Haar is archeoloog en schrijver.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd