Hard//hoofd

Zomerboek

IJsberen belegeren weerstation

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Friso Blankevoort

Op 31 augustus doodde een ijsbeer-vrouwtje een hond van Russische wetenschappers bij een weerstation op het eiland Troynoy in de Kara Zee (boven Siberië), nadat ze een nacht onder een van de ramen had geslapen. Ze besloot te blijven. Andere beren sloten zich bij haar aan en belegerde in totaal twee weken het weerstation. Na het opmaken van al hun flares, waarmee de wetenschappers de beren hadden geprobeerd weg te jagen, waren ze overgeleverd aan hulp van buitenaf. De autoriteiten reageerden nauwelijks op hun toestand en gaven zelfs aan dat ze het zelf maar moesten uitzoeken. Bemanningsleden van het onderzoeksschip, dat toevallig in de buurt was, besloten toch een reddingsactie op te zetten. Afgelopen woensdag werd het weerstation ontzet met behulp van honden en lichtkogels.


Deel op of
Friso Blankevoort (a.k.a. Freshco) is een illustrator/designer die woont en werkt in Amsterdam. De skateboardcultuur heeft een grote invloed op zijn werk, dat ook beïnvloed wordt door de traditie van grafisch ontwerp in Nederland.
b
a
a