Hard//hoofd

Zomerboek

Meer transparantie over lobby in politiek

Nieuws in Beeld

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Anne Staal

lobby2

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat voortaan duidelijk is welke bedrijven en belangenorganisaties hebben geholpen bij het maken van een nieuw wetsvoorstel. De Kamer spreekt al jaren over de invloed van het bedrijfsleven op de wetgeving. Daarom kwam de PvdA onder meer met een voorstel voor het invoeren van een lobbylijst. De meningen over strengere regels voor de lobbyisten zelf lopen uiteen, een meerderheid van de kamer voelt niets daar niets voor.
Deel op of
Anne Staal noemt zichzelf Anne Stalinski en is illustrator, stripmaker en cartoonist. Haar werk gaat vaak over kleine dagelijkse beslommeringen, of over supermarkten. Ze kijkt ook veel naar de dr.phil show.
b
a
a