Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Dit was mooi in februari

Tekst Laura van der Haar

De bezemhouder die achter haast iedere vrachtwagencabine zit. Het reusachtige afbraakpand van de firma ‘Kunsstofhalffabrikaten’, naast station Breukelen. De schoolbel. Hoe leuk het zou zijn om net als hondjes, ondanks jezelf, iets te kwispelen te hebben. Dat de dijkgraaf nog bestaat.

Een heftruckchauffeur die in de berm in zijn truck een huzarenslaatje eet. De klodders lijm onder een wildplakzuil. Hoeveel tafels legpuzzelaars hebben. Ingepakte Canta’s. Jongetjes in gesprek boven het openliggende riool: Hier gaat je poep in. Niet! Wel! Maar je ruikt het niet he? Ik ruik het wel! Woejooooooo ruikt jouw poep zo?!

341924952_8e39f514d9_o

Foto: Alan Levine


De wind door het gras zien golven. De Technotheek van de Universiteit Twente. Of je tien jaar geleden je huidige huis zou herkennen. Hoe nevelend water altijd in slowmotion lijkt te bewegen. Dat niets ooit écht in slowmotion beweegt, behalve vertraagde opnames.

Vogels die met een veel te zware krentenbol wegvliegen. Dat er in een gokhal ook een doosje speelkaarten ligt. Dat cactussen op middelvingers lijken. Een schoolpleinwip die het niet meer doet en dat een jongetje zich aanbiedt: ‘Moet ik erop springen? Ik ben dik!’ Een verzameling prijsbekers in een woonkamer. Alikruiken.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Laura van der Haar is archeoloog en schrijver.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd